Bécs: Egyedi műalkotások a bevásárlókocsiban

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 24. 14:13

2015. október 14-én nyílik a 9. Bécsi Kunstsupermarkt, ahol a látogatók kortárs művészek egyedi alkotásait vásárolhatják meg „diszkont” árakon. A projekt célja, hogy minél közelebb hozza az emberekhez a művészetet és népszerűsítse az egyedi darabok gyűjtését.

A Mariahilfer Straße 103-as szám alatt immár kilencedik alkalommal nyitja meg kapuit a bécsi művészeti bazár, a Kunstsupermarkt. Az évente megrendezett vásár idei témája az osztrák főváros. A „Was ist Wien?” téma 13 országból 90 művészt ihletett meg, akik között fiatal diákokat vagy akár nemzetközileg elismert művészeket is találunk. Összesen 5.000 műalkotást állítanak ki, többnyire grafikákat, akvarelleket, akril- és olajfestményeket, fotókat és szobrokat is.

A Kunstsupermarkt nagyban hozzájárul a műgyűjtés népszerűsítéséhez. Itt nemcsak a galériák és múzeumok állandó közönsége fordul meg, hanem szélesebb réteget ér el és sokakat csábít akár első egyedi műkalkotásuk megvásárlására. A rendezvény évente 30.000 látogatót vonz, ezáltal a kortárs osztrák művészet egyik legnagyobb eseményének számít.

A január 16-ig tartó kiállítás idei témája Bécs város és lakói, a kiállított művek átfogó képet festenek az osztrák főváros életéről. A szervezők megfogalmazása szerint „ezek humoros, kritikus vagy érzéki művek, melyek új szemszögből tekintenek Bécsre és természetesen kedvező, Kunstsupermarkt-árakon kaphatók.”

Fotó: (c) Kunstsupermarkt