Bécs kendőzetlenül – az erotikus tartalmat is kínáló OnlyFans-en

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 30. 16:28

Mivel a legnagyobb közösségi oldalak a 18+-os tartalom miatt gyakran kicenzúrázzák Egon Schiele, Koloman Moser és Richard Gerstl műveit, a Bécsi Turisztikai Ügynökség az OnlyFans-re tette fel a világhírű alkotásokat.

Egon Schiele vagy Koloman Moser művei már életükben folyamatosan feszegették a „társadalmilag elfogadható” fogalmának határait. Mivel gátlások és tabuk nélkül ábrázolták a meztelen emberi testet, gyakran a cenzúra áldozataivá váltak alkotásaik. Azóta eltelt ugyan bő száz év, a cenzúra ellen vívott harcuk azonban a mai napig nem ért véget: a közösségi média előretörésével a legnagyobb oldalak – mint a Facebook vagy az Instagram – árgus szemekkel figyelik a meztelen képeket vagy erotikusnak vélt tartalmakat. Bécs és kulturális intézményei így gyakran esnek áldozatául ennek az újhullámos prüdériának. Meztelen szobrokról készült képek és ismert műalkotások kerültek a közösségi oldalak feketelistájára, a "visszaeső bűnösöket” – például kiállítóházakat – pedig még le is tiltották átmenetileg.

A közösségi oldalakon a bécsi Természettudományi Múzeumban látható Willendorfi Vénusz is 18+-os alkotásnak számít

Fotó: Kurt Kracher

A Bécsi Turisztikai Ügynökség ezért úgy döntött, hogy Bécs 18+-os műalkotásait felrakja az erotikus és pornográf tartalmat is kínáló OnlyFans weboldalra. Az előfizetők így cenzúra nélkül láthatják például Egon Schiele, Richard Gerstl, Koloman Moser vagy Amedeo Modigliani provokatív műveit – amelyek egyébként bárki számára szabadon megtekinthetőek a város múzeumaiban.

A 18+-os műremekeket az érdekődők egy egyszerű előfizetéssel nézhetik meg az OnlyFans-en, ahol természetesen arra is biztatják őket, hogy az eredeti alkotásokat is tekintsék meg Bécsben. És aki elég bátor ahhoz, hogy előfizessen a weboldalra, ingyenes Bécs-kártyát vagy belépőt kaphat azon múzeumok – Leopold Museum, KHM, Természettudományi Múzeum, Albertina – egyikébe, ahol a művek láthatók.