Valentin-napi programok Bécsben pároknak és együdállóknak

Forrás: turizmus.com

 2020. február 13. 11:11

Számos különleges Valentin-napi alternatívát kínál pároknak és egyedülállóknak idén is az osztrák főváros. A Wien Holding kínálatában többek között múzeumi kiállítás és koncert, meghitt dunai hajókirándulás és élményfürdő várja a kikapcsolódni vágyókat.

A Jüdisches Museum Wien tárlatvezetésén különböző tárgyak mesélnek elfeledett házasságokról, izgalmas utazásokról és híres kapcsolatokról, míg a Kunst Haus Wien fotókiállítása a metropoliszok iránt érzett vonzalomról szól, ikonikus művészek lencséjén át. A tárlatvezetések végén egy pohárka pezsgőt vagy puncs szívecskét is kapnak ajándékba a látogatók.

Azoknak, akik a zene mellett teszik le a voksukat, remek választás lehet a Bécsi Zene Háza (Haus der Musik) „Beethoven és a szerelem" című kiállítása, ami többek között olyan művek keletkezéstörténetét járja körbe, mint a Für Elise, vagy a Halhatatlan kedves.

Ha inkább élőben lennénk részesei a zenének, választhatunk musicalt is: az örök klasszikus, jelenleg is műsoron lévő Macskákat, vagy meglephetjük szeretteinket egy ajándékutalvánnyal az ősztől játszott Miss Saigon című előadásra.

Ünnepi belépőcsomaggal várja a szerelmeseket Valentin-napkor a Bécsi Gyógyfürdő

Fotó: Therme Wien © / Cathrine Stukhard

Akik inkább csak pihennének, azoknak a Therme Wien, azaz a Bécsi Gyógyfürdő kedvezményes ünnepi belépőcsomagjait, vagy egy romantikus hajókirándulást ajánl négyfogásos vacsorával az MS Admiral Tegetthoff fedélzetén Bécs Város Külképviseleti Irodája.

Érdemes lesz megörökíteni a meghitt pillanatokat, a Wien-Ticket jegyiroda ugyanis ajándékkal jutalmazza a legjobb páros fotó készítőit. Ehhez nincs más dolguk a szerelmeseknek, mint a #diebesserenkarten hashtaggel feltölteni képüket az iroda Faceboo-k vagy Instagram-oldalára és övék lehet az 50 eurós utalványok egyike.