Bécsben kedvezményes belföldi csomagokkal indul újra a turizmus

Forrás: turizmus.com

 2021. február 18. 17:23

A jelenleg érvényben lévő országos lezárás várható feloldását követően, az április 6. és május 25. közötti időszakra már foglalható az "Éld meg a városod" exkluzív csomag, amelyet ausztriai lakcímkártyával lehet igénybe venni.

Az "Erlebe deine Hauptstadt" mottó alatt futó forgalomélénkítő akció keretében az ausztriai lakhellyel rendelkezőket szólítják meg, különleges és kedvezményes ajánlatokkal pár napos bécsi szabadságolásra invitálják őket – tájékoztatott blogján Kovács Balázs, Bécsben élő turisztikai szakértő.

A speciális VIP-csomagba máskor nem elérhető, exkluzív programokat is szerveznek, így a „csak most" és „egyszer az életben" lehetőséggel csábítják a saját fővárosukat más perspektívából megélni kívánó ausztriai lakosokat.

Az akcióhoz eddig közel 30 négy- és ötcsillagos szálloda csatlakozott, mint például a Ritz Carlton, a Park Hyatt Vienna vagy a Hotel Sacher és az Imperial szálloda.

Két főre és 2 éjszakára szóló szálláshely programcsomaggal már 199 eurótól elérhető, de a legfelső luxuskategóriában sem kerül a kétéjszakás városi kaland többe, mint 499 euró.

Egységes áron kínálják akciós belföldi csomagajánlataikat a bécsi luxusszállodák

Fotó: Erlebe Deine Haupstadt Wien

Az akció kezdeményezője, ötletgazdája, Christian Lerner az osztrák Kuriernak elmondta: a tavaly nyáron már kipróbált akció keretében 10 ezer osztrák élt a lehetőséggel, s leginkább a luxuskategória szálláshelyei voltak kedveltek.

Bár a tavalyi foglalások a kezdeti várakozásokat alulmúlták, idén bíznak az akció sikerében, hogy sokan látogatnak a vidéki Ausztriából Bécsbe, illetve a bécsiek közül is sokan szeretnék más szemszögből megismerni, „megélni saját fővárosukat."

Az elmúlt évben Bécs város szálláshelyei 2019-hez képest a vendégéjszakáik háromnegyedét elvesztették. Az akció jó lehetőség a turizmus és az utazás iránti bizalom helyreállításra, az ágazat szakaszos újraindítására, amely kezdetben Ausztriában is a belföldi vendégforgalomra korlátozódik majd. A kezdeményezés honlapja ITT érhető el.