Bécsi turizmusindító kampány: világkörüli út helyben

Forrás: turizmus.com

 2020. június 07. 14:46

Nagyszabású marketingkampányba kezdett a bécsi városvezetés az osztrák főváros turizmusának újraindítása érdekében.

A legtöbb városhoz hasonlóan a járványhelyzet a bécsi turizmust is ellehetetlenítette. Most viszont már nyitnak és szeretnék, ha lassan ismét a megszokott számban érkeznének a turisták.  Ennek elősegítésére június 1-jén marketingkampányt indított a főváros Világkörüli út Bécsben címmel. Egyelőre Ausztrián belül, illetve Németországban és Svájcban láthatók a kihelyezett plakátok és digitális reklámanyagok.

A cél az olyan utazni vágyók elérése, akik a hosszú elszigeteltség után végre szívesen kimozdulnának, és ezt a közelben tennék meg. A kampány központi motívuma a "8 nap alatt a Föld körül", vagyis nem kell messzire menni ahhoz, hogy sok mindent láthassunk.

A Bécsbe látogatók megtalálják Velencét Dogenhofban, Athént a Theseustempelnél, vagy Japánt a Béke Sztúpánál, és mindehhez átlagosan fél órát kell csak utazni. Mindenki megtalálja a saját ízlésének és korosztályának megfelelő programot, ebben a nyüzsgő, de mégis emberi léptékű multikulturális metropoliszban – tájékoztatott Bécs Város Külképviseleti Irodája.

Plakátkampány: Japánból Oroszországba, kevesebb mint 35 perc alatt

Fotó: WienTourismus/ Paul Bauer

Ezzel párhuzamosan egy új városi idegenvezető alkalmazást is kifejlesztettek, ami a fő bécsi attrakciók mellett a rejtett gyöngyszemeket is megmutatja, kis történetekkel fűszerezve. Az applikáció a helyieket is megszólítja, és alternatív programokat kínál a tömeg elkerülésére.

A kampány további országokban is elérhető lehet, amint a határokat szélesebb körben megnyitják, illetve a célországok köre ugyanígy rugalmasan szűkíthető is, ha a vírushelyzet újra megkívánja.

Bécs arra épít, hogy a szigorú és hatékony intézkedéseknek köszönhetően a megfertőződés veszélye nagyon alacsony, ezzel pedig felkerült a Best Destination Europe által legbiztonságosabbnak tartott európai úti célok húszas listájára is. Mint a közleményben írták, ez azért is nagy teljesítmény, mert a listán csak kevés főváros szerepel, túlnyomórészt szigetek és ritkásabban lakott desztinációk képviseltetik magukat.

A bécsi plakátkampányról további részletek itt érhetők el német nyelven.