Bécsről, okosan, fiataloknak

Forrás: turizmus.com

 2015. október 27. 20:53

Bár az osztrák főváros fesztiváljait – elfogultság nélkül – lekörözi a mi Szigetünk, a patinás császárváros is szeretné a fiatal turistákat meghódítani.

Ezt a célt szolgálja a Vienna Young and Clever kiadvány, amely nemcsak az egyébként is híres látnivalókra hívja fel a tizen- és huszonévesek figyelmét, hanem meg akarja mutatni a bohém, eldugottabb, kevésbé elegáns kerületrészeket is.

Neubau az egyik legrégebbi városrésze Bécsnek, ám itt nem elsősorban a Mariahilferstrassét ajánlják, ahol főleg a globális világmárkák „láncszemei” találhatók, hanem javasolja, hogy a mellékutcákon sétáljunk, ahol a second hand shopok és retro hippi üzletek találhatók.

A MuseumsQuartier designüzletei és múzeumshopjai szintén nem szokványos szuveníreket kínálnak. Spittelberg hajdan vöröslámpás házairól volt híres, ma viszont kézműves és iparművészeti boltjairól, művészeti galériáról. Érdemes felfelé is gyakran nézegetni, hogy megcsodáljuk a bájos biedermeier házakat és erkélyeket.

A színházak és koncerttermek diákkedvezményeire külön is felhívja a figyelmet a kiadvány, akárcsak a bicikliútvonalakra, az őszi kirándulási lehetőségekre, a piacokra, és a megfizethető kisebb éttermekre és kávézókra.

A www.jugendinfowien.at állandóan friss információkkal bővül.