Befektetés, kereskedelem és turizmus Kínában

Forrás: MTÜ

 2016. június 15. 14:24

A kínai Ningbo városa második alkalommal adott otthont a Kína – KKE Befektetési és Kereskedelmi Expo nevet viselő eseménysorozatnak június 8-12. között.

A befektetési, turisztikai, oktatási és egyéb üzleti rendezvényeket magába foglaló alkalomra Kínából és a távol-keleti országgal számos területen együttműködő tizenhat közép-kelet-európai országból érkeztek meghívottak.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Kína és a KKE országok kereskedelmi és gazdasági minisztereinek konferenciájára érkezett a kínai városba. A konferencia plenáris ülésén elhangzott beszédében a külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, hogy Magyarország vezető szerepet játszik a tizenhat KKE ország és a Kínai Népköztársaság – közismertebb nevén a 16+1 – együttműködésében. Aláhúzta, hogy a keleti nyitás továbbra is a magyar kormány fontos politikája marad, hiszen mindkét fél egyértelműen profitál belőle.

 

A június 11-én megtartott 2. Kína – KKE Turisztikai Együttműködési Fórumon fontos szerepet kapott a KKE országok turisztikai célországként történő bemutatása valamint a lokális befektetési környezet megismertetése. A rendezvény díszvendége Magyarország volt. Hazánk képviseletében Kovácsics Iván, a Magyar Turisztikai Ügynökség turisztikai attaséja a rendezvény megnyitója alkalmából tartott előadást a kétoldalú és 16+1-es turisztikai kapcsolatok eredményeiről, majd B2B találkozók keretében várta az érdeklődő szakmai közönséget.

A rendezvényen hazánkon kívül Albánia, Horvátország, Szlovákia, Románia, Csehország, Lengyelország, Bulgária, Lettország és Észtország is bemutatkozott.