Behavazott élményhegyek: Üdvözöljük Szlovákiában!

Forrás: turizmus.com

 2023. január 30. 07:00

A Magas-Tátra lenyűgözi Önt a kétezres csúcsokról nyíló panorámával. Kilométereket síelhet a sípályákon, felfedezheti a hegyek rejtett zugait, a gyerekekkel együtt pedig a csodás attrakcióit. Bejárhatja a jégdómot, és megpihenhet a termálfürdőkben.

Szlovákia északi része a havas hármassal vonzza a téli élmények kedvelőit: Tátralomnic (Tatranská Lomnica), Ótátrafüred (Starý Smokovec) és Csorba-tó (Štrbské Pleso).  A legmagasabban fekvő Tátralomnicon egy kivételes kabinos felvonóval juthat fel 2634 méter tengerszint feletti magasságig, a Lomnici-csúcsra (Lomnický štít). Csodálatos kilátások és kávéházi vendégszeretet várja itt a látogatókat. Tátralomnicon természetes hóban síelhet. A különböző színű és nehézségű sípályák királya az öt és fél kilométeres pálya extrém 40% meredekségű kezdéssel. Élvezze a freeride-ot, ski-touringot, az esti síalpot, vagy túrázzon a Téry menedékházhoz.

Az ótátrafüredi Tarajkáról (Hrebienok) két és fél kilométeren szánkózhat le az erdőn keresztül. A gyerekeknek tetszeni fog az optikai illúziókkal teli Tricklandia és a Kvantárium fantasztikus fényeffektusai is. Tehet egy ámulatba ejtő sétát a jeruzsálemi Szent Sír-templomról mintázott tizenegy méteres jégből készült építményben. A jégdómot 1900 jégblokk alkotja, este látványosan ki van világítva és koncerteket is rendeznek benne. A Tarajkáról könnyű túrák vezetnek a Bilík menedékházhoz (Bilíkova chata) vagy a lépcsőzetes Tarpataki-vízesésekhez (Vodopády Studeného potoka).

Kétezer méter fölött lenyűgöző a panoráma

Fotó: © SLOVAKIA TRAVEL | Martin Šopinec

A sífutás rajongóit a Csorba-tó várja tizennyolc kilométer összhosszúságú sífutópályákkal. A síközpont a befagyott hegyi tóra nyíló eszményi panorámát nyújtó szállodákban kínál szállást. A Magas-Tátrából csak egy ugrás a pezsgőfürdőkkel és vonzó gyerekattrakciókkal csábító felmelegítő vízi világba: a poprádi AquaCitybe vagy a Podbanszkón (Podbanské) található exkluzív wellness-szállodába, kilátással az ikonikus Kriván (Kriváň) csúcsra.

Fedezzen fel további téli inspirációkat a www.slovakia.travel/hu weboldalon, és utazzon Szlovákiába élményekkel teli téli vakációra.