Békásmegyeri Piac: zajlanak az előkészületek

Forrás: turizmus.com

 2017. április 26. 15:56

Várhatóan júniusban kezdődik a kivitelezés a vállalkozói piac költözésével.

Jó ütemben haladnak a Békásmegyeri Piac és Közösségi tér megújításának előkészületi munkálatai. Az önkormányzat megkötötte a szerződést az ideiglenes piac pavilonjainak legyártására, amely alapján a pavilonok várhatóan június közepére elkészülnek.

A Pünkösdfürdő utca – Hatvany Lajos utca kereszteződésénél található parkoló területén kialakított ideiglenes piacon 83 darab 60 négyzetméteres acél szerkezetű, tömör fenyő burkolatú, szendvicspanel tetőszerkezetű árusítóhely fog épülni, amint a gyártó elkészül a munkával.

A jelenlegi vállalkozói piac területéről a kereskedők, valamint az őstermelők költözésre pavilonok gyártása és rögzítése után kerülhet sor. A költözés és a vállalkozói piac bontását követően pedig – a régészeti feltárással – kezdetét veszi a kivitelezés két évig tartó munkája a Heltai Jenő téren.

Ahogy az a terveket bemutató kisfilmben is látható, a megújulás középpontjában a közösségi terek fejlesztése áll. A fejlesztésnek köszönhetően a megújuló piac a szolgáltatások színvonalának megtartásával és emelésével rendezettebb, tisztább környezetben tudja majd kielégíteni mind a vásárlók, mind a kereskedők részéről felmerülő lakossági igényeket.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata számára már évek óta kiemelt fontosságú, hogy a Békásmegyeri Piac megújuljon, a beruházáshoz a tervek és a források rendelkezésre állnak, az új Békásmegyeri Piac és Közösségi Tér a tervek szerint 2019 tavaszára elkészül. A projekt weboldala: Békásmegyeri Piac és Közösségi tér

Kapcsolódó cikkek

Jöjjön ki Óbudára

2017. március 30.