Békés megyét kóstolgatták a szerbek

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 11. 16:58

Orosházára, Gyulára, Békéscsabára és Lőkösházára invitálta szerb partnereit a Magyar Turizmus Zrt. Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatósága. Nézze meg a nyári tanulmányútról készült kisfilmet!

A Dél-Alföld turisztikai régióban évek óta dinamikusan nő a vendégforgalom Szerbiából. A közelségből adódóan az elsődleges fogadó terület Csongrád megye, de Békés és Bács-Kiskun megye is egyre inkább számít a szerb vendégekre.

A június 27–29. között megrendezett tanulmányútra meghívott szerb résztvevők megismerkedtek Orosháza nevezetességeivel, a megújult főtérrel, a város szimbólumának számító, üvegből készült, világító vadkörtefával. Gyopárosfürdőn szaunaszeánszon izzadhattak, masszázstól lazulhattak és zamatos ízeket kóstolhattak. Gyulán bejárták a Várfürdőt, ahol idén már az Aquapalota élményfürdő is teljes gőzzel üzemel. A lőkösházi Bréda-kastély falai között Békés megyei helytörténeti emlékekre leltek. Az újonnan nyíló békéscsabai szálloda, a négycsillagos Arcanum nagy tetszést aratott a szerb vendégek körében.

A 15 tagú csoport tagjai között jelen volt két tv-csatorna, napilapok és utazási irodai munkatársak. A study tour a Jövő Építők TDM-mel és a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft.-vel együttműködésben valósult meg. A tanulmányútról a Pannon RTV közreműködésével az alábbi film készült.