Belépés csak gyerekkel – strand Bécs belvárosában

Forrás: turizmus.com

 2018. július 06. 11:02

Bécs belvárosában, az 5. kerületben nyitotta meg kapuit az osztrák főváros tizenegyedik családi strandfürdője.

Az Einsiedlerbadban három gyerekmedence, egy 940 négyzetméteres napozórét, öltözőkabinok, mosdók és büfésor várja a fürdővendégeket. Az új családi strandot ötmillió eurós ráfordítással alakították ki a korábban itt található szaunafürdő átépítésével és kibővítésével. A költségeket a kerület, illetve a strandfürdő vállalta magára.

Bécsben 1917-ben nyitották meg az első gyermekstrandot a Wienfluss hütteldorfi duzzasztó-medencéjében. Az osztrák főváros első gyerekeknek szánt szabadstrandja, ahol a kis vendégek ingyen lubickolhattak, annyira népszerű volt, hogy a város vezetése az első világháború után további gyerekstrandok létesítéséről döntött.

Az Einsiedlerbadban három gyerekmedence, napozórét, öltözőkabinok, mosdók és büfésor várja a fürdővendégeket

Fotó: PID_MartinVotava

1972 júniusában, Donaustadtban adták át Bécs negyvenedik gyerek-szabadstrandját, majd – további 30 létesítménnyel együtt – hamarosan bezárták. A 70-es, 80-as években ugyanis megjelentek a sokkal nagyobb kínálattal rendelkező strandfürdők, amelyek elszipkázták a fürdővendégeket.

1998-ra tíz ilyen gyerekfürdő maradt, amelyeknek végül a megőrzése mellett döntött a város, és üzemeltetésüket átadta a kerületeknek. Végül 2003-ban a felnőtt kísérőknek is megengedték a belépést, és átnevezték családi strandfürdőkre a létesítményeket. Ezek sajátossága, hogy nincsenek mély medencék, a 14 év alatti gyerekek pedig ingyen mehetnek be. Viszont a 15 évnél idősebbeknek és a gyerekkísérő nélküli felnőtteknek tilos a belépés.

Kapcsolódó cikkek