Beléptető ponttal bővült a pusztaottlakai vadaspark

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 17. 16:08

Régóta várt fejlesztés valósult meg Pusztaottlakán, a vadaspark területén.

A TOP-1.2.1-15-BS1-2017-00002 „A Pusztaottlakai vadaspark élményközpontú fejlesztése II." című projekt célja, hogy a vadaspark időjárástól és évszaktól függetlenül látogatható legyen.

A vadaspark kínálati elemeinek kiépítésekor kiemelt figyelmet fordított a projektgazda Pusztaottlaka Község Önkormányzata arra, hogy a szolgáltatási színvonal minél magasabb legyen.

Megépült a vadaspark új beléptető pontja

Fotó: TDM Jövő Építők

A projektötlet a már évek óta működő vadaspark fejlesztését célzó turisztikai pályázat második üteme. A beruházás 50 millió forint európai uniós forrás segítségével, 100%-os támogatási intenzitással valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

A beruházás legfőbb fejlesztési elemeként a Pusztaottlaka belterületén található 322/3 helyrajzi számú helyszínen beléptető épületet alakítottak ki a modern kor elvárásainak megfelelően, melyhez a vadaspark területén lévő idegenforgalmi attrakciókhoz érkező látogatók fogadására alkalmas parkoló is épült.

A pusztaottlakai vadaspark először 2010-ben nyitotta meg kapuit. A park az évek alatt folyamatosan fejlődött és új szolgáltatásokkal bővült. 2012-re családi szabadidőparkká nőtte ki magát a helyszín és ugyanebben az évben itt rendezték meg a több napos LikeFest-et, az Alföld legnagyobb fesztiválját.

A TOP-1.2.1-15-BS1-2017-00002 „A Pusztaottlakai vadaspark élményközpontú fejlesztése II." című projektnek köszönhetően, a látogatók nagy örömére, tovább emelkedett a park színvonala.

 

Az 50 millió forint európai uniós támogatás segítségével létrejövő projekt kitűzött célja, hogy a térségben minél nagyobb mértékben növekedjen a turisztikai attrakciók és a vendégéjszakák száma.

További információ kérhető: ottlaka@gmail.com


(X)