Belga sörparádé a budai Várban

Forrás: turizmus.com

 2015. május 29. 14:24

Több mint kétszáz sörkülönlegességet, köztük az idei vendégország, Belgium mintegy húszféle sörét, valamint sörkoktélokat is kóstolhatnak az V. Jubileumi Sörfesztivál vendégei a budai Várban június 11. és 14. között.

A négynapos rendezvényen a hazai gyárak klasszikus ízei és a kézműves sörfőzdék nedűi mellett cseh, szlovák, szlovén, német, osztrák, angol és ír sörök, a Cider Ligetben pedig lágyabb ízek várják a látogatókat.

A fesztiválon különleges rekordot szeretnének felállítani: elkészítik Magyarország legnagyobb, mintegy 580 literes koktélját, amelynek alapját cider adja.

Húszféle belga sört mutatnak be a fesztiválon az apátságitól a trappistákon át a gyümölcsös sörökig. Újdonságként sörkoktélokat is kóstolhatnak az érdeklődők. A rendezvényen kialakított belga udvarban a sörök mellett belga csokoládékkal is ismerkedhetnek a vendégek. A látogatók ezúttal is betétdíjas korsókból fogyaszthatnak, ezek mellett limitált számban kapható lesz „női korsó", azaz kisebb, négy deciliteres pohár is. A sörök mellett gazdag gasztronómiai kínálat és utcabáli hangulat várja a szórakozni vágyókat, rengeteg koncerttel.