Belgrádban idén is megérte ott lenni

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2016. március 02. 13:02

A régió legjelentősebb turisztikai vásárán, a február 18. és 21. között lezajlott International Fair of Tourismon, Belgrádban nyílt lehetőség egyeztetni azokról a kapcsolódási pontokról, amelyek révén tovább nőhet a kereslet Magyarország iránt.

Pintér Attila, hazánk belgrádi nagykövete a szerb fővárosban szervezett márciusi Magyar Gasztronómiai Hétről, illetve a Collegium Hungaricum Beograddal folytatott további együttműködésről is tárgyalt a vásáron a Magyar Turizmus Zrt. képviselőjével. Kincses Márk, a Magyar Turizmus Zrt. déli szomszédos piacokért felelős piacfejlesztési menedzsere Mojzes Tamással, a Baranya megyei közgyűlés képviselőjével is megbeszéléseket folytatott. Egyetértettek abban, hogy Harkány és Pécs térsége számára is sok új lehetőséget kínál a szerb piac. Az MT Zrt. tárgyalásainak köszönhetően hamarosan új együttműködési megállapodások születhetnek helyi beutaztatókkal, programszervezőkkel, illetve megkezdték egy szakmai tanulmányút előkészítését is.

A magyar nemzeti marketingszervezet standján a szerb látogatók körében legnépszerűbb turisztikai szolgáltatók és programgazdák voltak jelen társkiállítóként, így az idén is nagy tömegeket vonzott a magyar stand. Továbbra is déli régióink és Budapest áll az érdeklődés középpontjában, változatlanul fürdőink a legkeresettebbek.