Belülről is megszépült a Lila-hegyi kilátó

Forrás: turizmus.com

 2019. október 16. 16:17

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. tavaly újította fel külső faelemekkel a nyúli létesítményt, ami most a környezethez illeszkedő teret és éjszakai világítást kapott.

Korábban megírtuk, hogy tavaly április 27-én átadták a felújított Lila-hegyi kilátót Nyúl és Győrújbarát határában.

A tengerszint felett 313 méter magasan álló létesítményben hatvan lépcsőfokon lehet feljutni a 11,7 méter magas torony tetejében kialakított, fent kiszélesített teraszra. Ezt a kilátót elsősorban a bakancsos turisták kedvelik, és érzik magukénak. „Második ütemként szeretnénk ennek a kilátónak a belsejét is renoválni” – jelezte már korábban az erdőgazdaság. Az oee.hu cikke szerint mostanra ez is elkészült.

A megújult kilátó belülről

Fotó: oee.hu

Orbán Tibor, a KAEG Zrt. vezérigazgatója elmondta: az első ütem után folytatódott a létesítmény fejlesztése. „A kilátó hengerének belsejét a megbízott vállalkozó megtisztította a graffitiktől, majd a környezethez illeszkedő motívumokat kapott. Egyedi, 120 fokos szögben éjszakai világítást is felszereltünk a kilátóhoz, s a tetőn fényképek segítségével földrajzilag is könnyebben eligazodhatnak a turisták” – mondta, utalva arra is, hogy a létesítmény fejlesztése tovább folytatódik.

„Sokoró legmagasabb pontján indokolt volt a fejlesztés, mely a térség turisztikai fejlődését segíti” – jelentette ki Schmiedt Henrik nyúli polgármester.

„Sokan magukénak érzik ezt a kilátót: fejlesztését az erdőgazdaság felkarolta a közjó érdekében” – közölte Kara Ákos országgyűlési képviselő, kérve, hogy minden látogató óvja a kilátót és környezetét.