Belvárosi séták Szegeden

Forrás: turizmus.com

 2017. április 11. 12:46

Többek között a cikkben látható mesés látványban is része lehet annak, aki a húsvéti hétvégén Szegedre látogat. A város rengeteg programmal készül.

A Tourinform iroda belvárosi sétát szervez, melynek keretében bejárják a Széchenyi teret, megcsodálják a Városházát, a Sóhajok hídját, megtudják a résztvevők, miért Kossuth Lajos szobra áll a Klauzál téren és kiről-miről kapta a nevét a Kárász utca.

Virágba borult Szeged

Fotó:: Szeged Tourinform

Arra is fény derül, miért áll a szegedi vár maradványa az utca szintjénél két méterrel mélyebben, mióta nézi merengve Erzsébet királyné a színházat, mikor szólal meg Dankó Pista márvány hegedűje és mi az a fogadalom, amelyből a szegedi Dóm megszületett. A séta a Tourinform Iroda elől indul (Dugonics tér 2.), időpontok: április 15.,  11 óra. (Info: szeged@tourinform.hu)

Érdemes ellátogatni a Dóm melletti Dömötör-toronyba is! Április 15-én 10.00 órakor a Dömötör-torony megnyitja kapuit. a jegy a Látogatóközpont információs pultjánál váltható meg. 15.00 órakor Dómos séta is indul, melynek keretében megismerkedhetünk a liturgikus tér szépségeivel, a Dömötör- toronnyal, valamint a Szegedi Dóm Látogatóközponttal.

Dömötör-torony

Fotó: Szeged Tourinform

Info: szegedtourism.hu

Kapcsolódó cikkek