Bemutatják turisztikai és kulturális kínálatukat a V4-ek Moszkvában

Forrás: MTI

 2017. szeptember 07. 11:16

A magyar V4-elnökség rendezésében szabadtéri kulturális és turisztikai fesztivált tartanak a visegrádi országok szombaton a moszkvai Muzeon Művészeti Parkban.

Korábban történt

A fesztiválon a moszkvai közönség megismerkedhessen a magyar, cseh, lengyel és szlovák kulturális hagyományokkal és a régió vonzó idegenforgalmi lehetőségeivel.

A fesztivál alappillérét a népzenei program adja, amelyre mind a négy országból érkeznek előadók. Magyarországot a békéscsabai Talléros Együttes képviseli, mely a felvidéki és erdélyi magyar népdalok mellett bemutatja a magyar táncház mozgalom hagyományait is. A szlovákok a Tazká Muzika, a csehek Ctyrlístek, a lengyelek pedig Napiecie együttest utaztatják Moszkvába.

Talléros Együttes

Fotó: Facebook

A V4-országok turisztikai képviseletei interaktív prezentációk és személyes konzultációk segítségével mutatják be a régió kínálatát. Erre a napra rendezvény helyszínén található Smackdog&Burger bisztró különleges közép-európai étlapot állít össze, rajta magyar paprikás csirkével, lengyel bigosszal, szlovák csavart kolbásszal és a cseh bramborakival.

A fesztivál főszervezői a Moszkvában működő magyar, cseh, lengyel és szlovák nagykövetségek, kulturális intézetek és turisztikai képviseletek, orosz részről a rendezvény támogatója a moszkvai önkormányzat.

Az esemény egybeesik Moszkva napjával, az orosz főváros alapításának 870. évfordulójával.