Bemutatkozik az alternatív Budapest

Forrás: turizmus.com

 2021. november 17. 16:06

A városi épületek, terek és zugok, az elhagyott raktárak és felújított ipari komplexumok művészettől és kreatív energiáktól pulzáló halmazokat takarnak és a budapesti kultúra lüktető hálóját alkotják. Ezt a hálót kísérli meg lemodellezni a Budapest Brand november 19-én induló interaktív honlapja.

A honlap indítását egy konferencia vezeti fel, amelyben főszerepet játszanak az ALT.BP oldalán is kiemelt figyelmet kapó pontok, illetve a budapesti alternatív kultúrát érintő, ám azokon túl is mutató témák.

 

A Budapest Brand ALT.BP projektcsapata egy kulturális műfajokon átívelő konferencia során megkísérli megválaszolni a kérdést, hogy hol lehet a határ az alternatív és a popkultúra, az intézményesség s a függetlenség között. Hogyan jutott el a zsidó negyed underground romkocsmakultúrája a bulinegyedig? Fellelhetőek-e a Kádár-rendszer és a szocializmus ellenkulturális mintázatai a ma budapesti undergroundján?

Megtudjuk, hogy milyen hatással lehetnek egy város életére az ott zajló fesztiválok, Fluor Tomiékkal megfejtjük, hogyan emeli be a mainstream az undergroundból jövő trendeket.

Külföldi kitekintésként meghallgathatjuk a barcelonai Primavera Sound főszervezőjét és sétán mutatják be az ikonikus belvárosi alternatív helyszíneket.

A konferencia ideje alatt bemutatkozik kilenc fontos kulturális intézmény. A kilenc helyszín mindegyike az eseménysorozathoz szervezett különleges programmal járul hozzá a kezdeményezés sokszínűségéhez.

Találkozzunk a következő helyeken: Toldi, Auróra, AQB, Gödör, Jurányi, Lumen, Dürer, Vályo, és az Eleven Blokk helyszínei a Bartók Béla úton és környékén!

Kilenc budapesti alternatív mutatkozik be a rendezvény során

Fotó: ALT:BP

A résztvevői helyszínek programjai:

ALT.BP – AQB

ALT.BP - Toldi

ALT.BP – Auróra

ALT.BP – Dürer Kert

ALT.BP – Eleven Blokk

ALT.BP – Gödör

ALT.BP – Lumen

ALT.BP – Jurányi

ALT.BP – Valyo