Bemutatkozott a Duna-Gerecse térség

Szerző: Pintér Tünde

 2014. október 09. 13:32

Háromnapos tanulmányúton mutatta be a Duna-Gerecse Nonprofit Kft. a térség legfrissebb fejlesztéseit. A meghívott újságírók Tatán, Neszmélyen és Komáromban igazi turistaként kóstolhattak bele az élményekbe.

Az október 8–10. között megtartott tanulmányút első állomásán, a tatai Pikant étteremben Magyarics Gábor, a 2011-ben létrehozott Duna-Gerecse Nonprofit Kft. ügyvezetője beszélt azokról a fejlesztésekről, melyeket térségi TDM-szervezetként a közelmúltban megvalósítottak.

 

A programot délután Neszmély bemutatkozása, a református és a katolikus templom megtekintése, valamint a Hajóskanzen felfedezése követte, majd túra következett és házi kecskesajtokkal, friss dióval kísért bor- és pálinkakóstolás a minden borkedvelőnek jó szívvel ajánlott Sertés-völgyi Pincesoron. A napot a Hilltop Borhotel és Étteremben elköltött pazar fogások zárták. A szállást a tatai Kiss Hotel biztosította, melynek szolgáltatásait a wellness, a konferencia- és rendezvénytermek mellett az azonos tulajdonosi körhöz tartozó Kiss János Pincészet színesíti.

Másnap Komáromba indult kis csapatunk. A Komáromi Gyógyfürdő szolgáltatásainak kipróbálása, valamint az esti szálláshelyként is szolgáló, a fürdővel közvetlen összeköttetésben lévő Hét vezér Apartmanhotel által felajánlott masszázsok után jól esett az ebéd a Kocsis étteremben.

A nap megkoronázását a Monostori Erődben tett kirándulás jelentette az újonnan átadott katakombák megtekintésével és az estébe nyúló kincskereséssel.

 

A felújított Kazamatákban szeptemberben adták át a Láthatatlan erőd című kiállítást. Szintén a múlt hónaptól ingyenes mobilalkalmazás segíti az erőd felfedezését, a multimédiás körút a Turam.hu alkalmazásban ingyenesen letölthető. A belső kerékpárút fejlesztése jelenleg zajlik, Dél- és Észak-Komárom erődjeihez, valamint a felvidéki Gúta városának látnivalóihoz biztonságos kerékpárúton lehet eljutni, szintén szeptember óta. A napot a komáromi King Shoarma török étteremben bőséges vacsorával zártuk.

Harmadnap ismét visszatértünk Tatára, ahol az Angolkert és a Fényes fürdő fejlesztéseinek megtekintése után  a program az Öreg Tó Club Hotel éttermében elköltött ebéddel zárult.