Bemutatkozott Kecskemét és környéke

Szerző: Vajk Brigitta

 2013. október 02. 16:07

2013. október 1-én szakmai nap keretében mutatkozott be újdonságaival, érdekességeivel a Dél-alföldi régió, azon belül is a híres város, Kecskemét, valamint az idén 40 éves Tanyacsárda.

A program a 2011-ben épült Kecskeméti Fürdő megtekintésével kezdődött, ezt követte a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont bejárása, majd a nemzetközi hírű Kodály Intézet  bemutatkozása. A szakmai nap végén a résztvevők az örök értékeket képviselő és mindig megújuló Tanyacsárdába látogattak el, ahol legyen a vendég magyar vagy külföldi, folyamatosan a vendégszerető figyelem központjában érzi magát.

A 2800 négyzetméter fedett vízfelülettel rendelkező Kecskeméti Fürdő nem csupán wellnessparadicsom, de az ország egyik legrangosabb versenyuszodáját is magában foglalja. A szabadidő és versenysport szerelmesei a sportmedence mellett két másik medencét – egy 25 méter hosszú úgynevezett bemelegítő- és egy úszásoktatásra alkalmas tanmedencét – is igénybe vehetnek. Az élményfürdő részleg főleg a fiatalabb korosztály és a családosok számára nyújt tartalmas szórakozást: két 12 méterről induló csúszdának, élmény-, hullám- és kalandmedencéknek, valamint a legkisebbek örömére pancsolónak ad helyet. A fürdő büszkesége a Szauna Világ, de egyre népszerűbb a gyógyászati részleg is, ahol a hagyományos keleti terápiás kezelések mellett orvos által javasolt egyéb gyógyászati kezelésekre is mód nyílik.

Sheraton-lánc Four Points brandjének kecskeméti háza Magyarország egyik

legmodernebb technikával rendelkező konferenciaközpontját is magáénak mondhatja. A szálloda letisztult eleganciájával, szobáinak kialakításával ideális helyszín az üzleti utazók számára, Bistorant étterme a Szegeden már bevált bisztró és az étterem fúziója, s mindehhez kiváló borválaszték társul. A szállodában a vendég relaxációs igényeit is komolyan veszik, a legfelső szinten található panorámás wellness-részleg medencéi, szintén panorámás szaunái és tágas edzőterme is erről tanúskodnak.

Az 1975-ben megnyílt Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézet 2005 óta a Liszt Akadémia keretében működik, mintegy 50 fős külföldi hallgatói tábora évente 15-20 országból toborzódik. Az intézet a nagy zenepedagógus által a 60-as években kialakított, s azóta világhírnévre szert tett oktatási módszer mentén szervezi elméleti és gyakorlati képzéseit. A különleges atmoszférájú épületben állandó kiállítás mutatja be Kecskemét szülöttének és díszpolgárának, Kodály Zoltánnak életét, korszakalkotó tevékenységét. A kiállítás mindennap látogatható, de előzetes egyeztetéssel csoportok is bepillantást nyerhetnek a hallgatói élet hétköznapjaiba, sőt még rögtönzött nemzetközi kamarahangverseny részesei is lehetnek.

Hagyományörző programjaival, télen-nyáron garantált lovasbemutatóival, kiváló konyhájával, a rendezvények minden fajtájához professzionálisan megtervezett gasztronómiai és programkínálatával, s nem utolsósorban hozzáértő, vendégszerető személyzetével a Tanyacsárda ma már fogalom és követendő példa a magyar idegenforgalom palettáján. A külföldiek körében igen népszerű hagyományos lovasbemutatóik mellett egyre többen keresik csapatépítő tréningeiket. Nincs előttük ismeretlen, legyen szó szamárpólóról, főzőtanfolyamról vagy kettesfogat akadályhajtásról. S 40 éve jól tudják, az elégedett vendéghez a gyomrán keresztül vezet az út.

A régió további programkínálatáért keresse a Magyar Turizmus Zrt. Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatóságát: katonai@itthon.hu