Bemutatkozott Mark Twain mennyországa

Szerző: Bódi Ágnes

Forrás: turizmus.com

 2019. október 08. 10:04

Utazási szakembereknek és újságíróknak mutatkozott be az Indiai-óceán délnyugati részén fekvő trópusi sziget, Mauritius a Kempinskiben.

A szigetország közép-európai roadshowjának első állomása volt hazánk, öt nap alatt öt országba utaznak el, hogy bemutassák kínálatukat. A Mauritiusi Turisztikai Hivatal (MTPA) és az Aviareps közös rendezvényére az ország legfontosabb turisztikai partnerei hozták el ajánlataikat.

A Kempinskiben tartott Mauritius workshop

Fotó: turizmus..com

A prezentációval egybekötött workshopon a Happy Planet, a Luxe Voyage, az Ocean Villas, a Shanti Maurice, az Evaco Group, a My Holidays, a Connection, az Emirates, az Air Mauritius, a Condor és az Alitalia is bemutatkozott.

Mark Twain, aki 1896-ban ellátogatott Mauritiusra, úgy tartotta, hogy Isten a mennyországot a smaragd szigetről mintázta, és ezt támasztják alá a bemutatók és az élménybeszámolók is.

A nászutasok és a luxus utak szerelmeseinek tartott célországot egyre többen fedezik fel a túrázásokat és a vízi sportokat kedvelők közül is.

Nagyon népszerű a vulkanikus eredetű sziget 160 km hosszú, fehér homokos tengerpartja, és csodálatos látnivalót kínálnak az idelátogatók számára a botanikus kertek, valamint a cukornád- és trópusi gyümölcsültetvények

Nagyon népszerű a sziget 160 km hosszú, fehér homokos tengerpartja

Fotó: Pixabay

Mint megtudtuk, a legtöbb szálloda 4-5 csillagos, de vannak háromcsillagosok is, és a spórolósabbak számára olcsóbb hostelek is elérhetők. Egyre több magyar keresi fel a természeti adottságairól híres országot, bár  a cseh és a lengyel turisták egyelőre többen vannak.

Az MTPA turisztikai menedzsere, Joan Lamy országát bemutató előadását rövid filmekkel színesítette. A bemutatkozás célja, hogy egyre több honfitársunk látogassa és ismerje meg a sziget színes hagyományait, építészeti csodáit és vendégszerető lakóit.

A mauritiusi turizmus erőssége az esküvői utazás/nászút, a MICE és az aktív pihenés.

Számtalan sportolási lehetőséget kínál a sziget, a vízi sportokon kívül a golfozás is az odalátogatók kedvence.

Joan Lamy, az MTPA turisztikai menedzsere

Fotó: turizmus.com

Az Emirates légitársaságnak napi egy járata van Budapestről, míg Dubajból napi két járat közlekedik Mauritiusra. A kínálatban van nyitott jegy is, és arra is van lehetőség, hogy Dubajban az utas eltöltön két napot, majd folytatja az útját Mauritiusra. Az Air Mauritius járatával Párizsi átszállással érhetünk el a szigetre. A Condor légitársaság Frankfurtból és Münchenből is repül Mauritiusra, ebben az esetben egy átszállással tehető meg az út Budapestről, az Alitaliával római átszállással jutunk el.

A bemutató után belekóstolhattunk a mauritiusi gasztronómiába, a kókuszos csirkébe, az édesburgonya salátába és a tésztafélékbe is.