Bemutatták az osztrák Digitális Turizmus-stratégiát

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 13. 14:43

Szeptember 11-12. között Ausztria leginnovatívabb városában, Linzben gyűlt össze az osztrák turisztikai szakma több mint 400 képviselője, hogy megvitassák a frissen prezentált Digitális Turizmus-stratégiát.

Az Osztrák Turizmusnapok kiemelt eseménye volt a VOEST Alpin acélművek látogatóközpontjában Harald Mahrer szövetségi gazdasági miniszter prezentálásban bemutatott Digitális Turizmus-stratégia, amely 3 nagyobb célkitűzés és 22 beavatkozási terület mentén kívánja az ausztriai turisztikai ágazatot a digitális kihívásokra felkészíteni és a világ élvonalába hozni.

Jövőbemutató osztrák turizmuscsúcs

A stratégiához 2020-ig évente 5 millió euró pótlólagos forrást is rendel a szövetségi gazdasági tárca. A közel féléves munkával, az osztrák gazdasági minisztérium, a gazdasági kamara és az Österreich Werbung, valamint a turisztikai szakma összefogásával elkészült stratégiai dokumentum teljes terjedelemben letölthető a GD Consulting weboldaláról (www.good-deal.at – Hírek), ahol az Osztrák Turizmusnapok előadásairól szóló beszámolók is megtalálhatóak.

Kovács Balázs, aki GD Consulting képviseletében a helyszínen követte az eseményeket, szerkesztőségünknek elmondta: a két nap során az UNESCO City of Media Arts címet viselő Linz város három szimbolikus helyszínén folyt a szakmai konferenciával és gyakorlati workshopokkal övezett Osztrák Turizmusnapok elnevezésű digitális „turizmuscsúcs" (www.tourismustage.at - #oett17), amely a legújabb technológiák és trendek turisztikai ágazatra való hatását járta körül.

Az eseményen a legmodernebb technológiák hatásait, lehetőségeit vizsgálták meg

A nemzetközi előadók a jövőkutatók, informatikai és technológiai szakértők köréből kerültek ki, akik a mesterséges intelligencia (AI), blockchain technológia, connected mobility, VR és augmanted reality (AR) kiberbiztonság és adatvédelem témák mentén tekintettek a jövőbe. A kétnapos konferencia egyben része volt az Ars Electronica Festivalnak, amely 1000 kiállítóval és fellépővel a szó szoros értelmében a jövő városává alakította Linzet, ahol a fesztivál ideje alatt az elektronikus zene és digitális találmányok széles keresztmetszete mutatkozott be.