Berettyóújfalutól Szegedig úsztak a résztvevők a 25 méteres medencében

Forrás: turizmus.com

 2023. október 02. 18:17

Hagyományteremtő szándékkal 24 órás úszófesztivált rendezett a berettyóújfalui Bihar Termálliget.

Szeptember 29-én első alkalommal rendezték meg a 24 órás úszófesztivált az „Európai sporthét” keretében a berettyóújfalui Bihar Termálliget uszodájában.

Az eseményt Vitányi István országgyűlési képviselő indította útjára reggel 8 órakor. Összesen 152 fő úszott, többek között az aquatlon U23 világbajnok Dobi Gergő, a triatlonos EB ezüstérmes Dobi Lili, Berettyóújfalu polgármestere, Muraközi István, valamint helyettese, Bónácz János alpolgármester is.

A rendezvény célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a sportolás egészségre gyakorolt hatására, kimozdítsa a fiatalokat a mobileszközök mellől, és megismertesse az idén nyáron átadott Bihar Termálliget fedett részlegét a sportolni vágyókkal.

A 24 órás úszás néhány résztvevője az idén nyáron átadott Bihar Termálliget fedett részlegében

Fotó: Bihar Termálliget

Az úszók főleg Berettyóújfaluból és környékéről érkeztek, de határon túli, debreceni és budapesti sportemberek is beneveztek a sporteseményre, csakúgy, mint általános és középiskolák, intézmények, gazdasági társaságok képviselői, az éjszakai etapot pedig a Berettyó Cápák sportegyesület vállalta magára. A legfiatalabb úszó másfél éves volt – Hanna apukája ölében úszott –, míg a legidősebb a fürdő törzsvendége, a 80 éves Géza bácsi.

A 25 méteres medencében a legtöbbet Csávás Réka úszott 304 hosszal. Összesen 179 km-t tettek meg a berettyóújfalui úszók a 24 óra alatt.

A rendezvényt hagyományteremtő szándékkal szervezték meg – nyilatkozta Zámbori Péter, a termálfürdőt üzemeltető Herpály Vagyonkezelő Kft. ügyvezetője.