Berlinben újraindul a rendezvényturizmus

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2020. június 02. 14:22

Június 2-ától Berlinben újra engedélyezték az üzleti találkozók és kisebb vásárok megtartását. A hónap végéig további könnyítések jönnek.

A berlini városháza döntése alapján június 2-tól újra megengedett a maximum 150 fős beltéri és a maximum 200 fős szabadtéri rendezvények megrendezése – tájékoztatott a visitBerlin.

A konferenciaturizmus fontos tényező Berlin gazdasága szempontjából: 44 ezer főállású munkahelyet jelent a városnak és 2,63 milliárd eurós forgalmat generál.

A berlini MICE-piac bővülése az árbevétel szempontjából 2009 és 2018 között

Fotó: visitBerlin

Ramona Pop berlini képviselőnő így kommentálta a hírt: „Örömmel jelentem be, hogy újabb lépést tettünk a rendezvény- és vendéglátóipar megnyitása felé. Az információk birtokában jobban tudnak tervezni a vállalkozások. Az óvatos nyitás fontos a vállalkozók számára, akiket súlyosan érintett és tartósan érinteni is fog a járvány. A válságnak még nincs vége, ezért az óvatos újranyitással kapcsolatban is számítok minden érintett fél közös felelősségvállalására az egészségügyi védekezés terén."

Jól követhető menetrend szerint indul újra a rendezvényturizmus Berlinben

Fotó: 123rf.com

A mostani döntés megnyitja a jövőt a berlini kongresszusi turizmus előtt – mondta Burkhard Kieker, a visitBerlin vezérigazgatója.

Berlin jelenleg a Kongresszusok és Találkozók Nemzetközi Szövetsége (ICCA) globális toplistáján a harmadik helyen szerepel. A kongresszusi turizmus meghatározó szerepet játszik a berlini gazdaságban. 2018-ban közel 12 millió fő vett részt több mint 143 ezer eseményen. Ezeknek több mint háromnegyede olyan kisebb konferencia és üzleti találkozó volt, amelyen 100-nál kevesebb személy vett részt. A kongresszusi turisták töltik el a szállodai vendégéjszakák negyedét Berlinben.

Az üzleti találkozók és konferenciák biztonságos megrendezése érdekében speciális higiéniai protokollt dolgoznak ki hamarosan a rendezvényszervezők részére.

A mostani bejelentést további könnyítések követik a közeljövőben: június 30-tól már a maximum 300 fős események megtartására is lehetőség lesz. A kültéri eseményeknél június 16-tól 500 fő lesz a maximális létszám, június 30-tól pedig akár ezer fős rendezvényeket is lehet szervezni szabad téren.