Bezárt a Budapest Jazz Club (frissítve)

Forrás: turizmus.com

 2023. június 28. 13:42 / Utoljára frissítve: 2023. június 29. 08:32

A Hollán Ernő utcában lévő Budapest Jazz Clubot a hazai, különösen a budapesti jazzélet központjaként tartják számon. A megemelkedett költségek miatt azonban most bezárni kényszerül a jazzklub, miután megkapták az bérleti megállapodás felmondását.

A klubot, amely évi 50 ezer vendéget fogadott, 2012 óta a Jazzart Közcélú Alapítvány működtette a Fővárosi Önkormányzat közszolgáltatási partnereként. Tegnap egy Facebook bejegyzésben jelentették be, hogy a megemelkedett költségek miatt bezárnak – figyelt fel rá a Travelo.

2022. októberében személyesen jelezték a Fővárosi Önkormányzatnál a helyzet tarthatatlanságát, illetve, hogy folyamatosan magánkölcsönök folyósításával kénytelenek fenntartani a jazzklub működését.

A magas költségek miatt bezárt a Budapest Jazz Club

Fotó: Budapest Jazz Club / Facebook

 

A tárgyalások a fővárossal folyamatosak voltak a háttérben, de nem sikerült megoldani a helyzetet, így június 21-én a klub megkapta a bérleti megállapodás felmondását, június 26-án pedig a vagyonkezelő zárcserével és lakatokkal bezárta a Budapest Jazz Clubnak helyet adó ingatlant.Az események ellenére a klub nem tett le az újranyitásról: „Jelenleg minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy a szomorú helyzet mihamarabb rendeződjön, és újra megnyithassuk a klub kapuit" – írják a bejegyzésben.

Frissítés: Erre nem kellett sokáig várniuk, Karácsony Gergely főpolgármester szerda délután közösségi oldalán ugyanis már azt írta"A Fővárosi Közgyűlés ma javaslatomra rendkívüli, plusz tízmillió forint támogatást nyújtott a Budapest Jazz Clubnak. A klub így újra kinyithat és az idei évben ingyen használhatja a fővárosi tulajdonban lévő székhelyét."