Bezárnak a kiállítások és a színház Békéscsabán, a fürdő év végéig nyitva marad

Forrás: MTI/turizmus.com

 2022. november 07. 15:51

Több, főként a sportot és a kultúrát érintő korlátozásról döntöttek Békéscsabán az energia drágulása miatt, több intézményt hónapokra bezárnak - közölte közösségi oldalán Szarvas Péter polgármester.

A Munkácsy Mihály Múzeum kiállítótermei december 23-tól március végéig zárva tartanak. Ez alól kivétel a Munkácsy Mihály - Egy géniusz diadala kiállítás, amely csütörtöktől vasárnapig látogatható lesz.A Békéscsabai Jókai Színházban december 20-tól csak a munkavégzés, próbák megtartása engedélyezett legalább 3 hónapig. A Békéscsabai Napsugár Bábszínházban előadást csak a próbateremben lehet tartani.

A Munkácsy Mihály - Egy géniusz diadala kiállítás nem zár be, de csak csütörtöktől vasárnapig lesz látogatható

Fotó: Facebook / Visit Békécsaba

A Csabagyöngye Kulturális Központ és az Arany János Művelődési Ház január 1. és március 31. között zárva tart; két városrészben a közösségi ház csak részlegesen nyit ki ezen időszakban. A Békés Megyei Könyvtár havonta két szombati napon lehet nyitva; a fiókkönyvtárak március végéig bezárnak.

A CsabaPark nyitvatartási ideje szűkül, azon túl a közvilágítás sem üzemel.
A Sportcsarnokban edzeni csak edzőfény mellett lehet; a mérkőzéseket azonban megtartják. Az NB II-ben szereplő focicsapat nem játszhat villanyfényes mérkőzést.

Szarvas Péter hangsúlyozta, a bölcsődei, óvodai, szociális ellátást és az egészségügyi alapellátást, valamint a buszközlekedést továbbra is biztosítják. Ahogyan a közvilágítást is, mivel azt az elmúlt években nagyrészt mindenhol energiatakarékos LED-esre cserélték; de egyes kevésbé forgalmas területeken késő éjjel várható a fényerő csökkentése.
Az Árpád Fürdő a kormány 25,4 millió forintos támogatása révén év végéig nyitva marad. A folytatásról tárgyalnak majd minisztériumi illetékesekkel.