Bezárnak a miskolci fürdők, a Barlangfürdő és az Ellipsum is

Forrás: turizmus.com

 2022. október 03. 19:31

Összesen 110 fős csoportos létszámleépítést jelentett be a válsághelyzet miatt a Miskolci Fürdők Kft. Október 10-től határozatlan ideig a Miskolctapolca Barlangfürdő és a Selyemréti Strandfürdő is szünetelteti fürdőszolgáltatásait, az Ellipsum Élményfürdő pedig október 3-án zárt be átmenetileg.

A mindenkit sújtó energiaválság, a mindenkit sújtó infláció, a magas gáz- és a villamosáram ára kemény döntések meghozatalára kényszeríti a Miskolci Fürdők Kft.-t is – írja a Boon. Ezért október 10-től határozatlan ideig a Miskolctapolca Barlangfürdő és a Selyemréti Strandfürdő szünetelteti fürdőszolgáltatásait.

A fürdőket üzemeltető cég a jogszabályoknak megfelelően, csoportos létszámcsökkentési szándékot jelentett be a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalnál, mely összesen 110 főt érint.

barlangfurdo

A Miskolctapolca Barlangfürdő és a Selyemréti Strandfürdő október 10-től határozatlan időre, az Ellipsum Élményfürdő pedig október 3-án átmenetileg zárt be

Fotó: Miskolctapolca Barlangfürdő

Ezzel egy időben segítségként a Miskolci Fürdők Kft. vezetése a Miskolc Holding Zrt.-vel egyeztetve, a tagvállalatoknál lévő nyitott pozíciókat ajánlja fel egyes szakterületek dolgozóinak, illetve a létszámleépítéssel érintett dolgozók esetében a Miskolci Paktum Iroda bevonását is kezdeményezte, hogy ők mihamarabb új állást találjanak.

Mindezekkel párhuzamosan a Miskolci Fürdők Kft. október 3-tól átmenetileg szünetelteti fürdőszolgáltatásait az Ellipsum Élményfürdőben is, mert a fürdőkomplexum kivitelezője folytatja a korábban megkezdett garanciális javításokat.

Az Ellipsum Strandfürdőben, régi nevén Miskolctapolcai strandfürdőben, szintén október 3-án kezdődik meg a több mint egy éve leégett infraszauna bontása és helyreállítása, így a wellnessrészleg a munkálatok miatt október 3-tól nem látogatható.