Bezárt a Hévízi Tófürdő is

Forrás: turizmus.com

 2020. december 01. 17:53

Az országos tisztifőorvos állásfoglalása alapján kedden a Hévízi Tófürdő is bezárt. A fedett fürdőben továbbra is ellátják a betegeket.

A Hévízi Szent András Reumakórház megbízott vezetője, Mándó Zsuzsanna tájékoztatására hivatkozva a hévízi önkormányzat közölte: Müller Cecília országos tisztifőorvos állásfoglalása alapján a mostanáig nyitva tartó Hévízi Tófürdő is bezárni kényszerült.

Legkorábban december 12-én nyithat ki újra a tófürdő, de az újranyitás időpontját még módosíthatják a kormányzati és járványügyi döntések.

Továbbra is zavartalanul üzemel ugyanakkor a fedett fürdőben a járóbeteg-ellátás, az aktív reumatológiai és elsőbbségi rehabilitációs fekvőbeteg-ellátás, a fizikoterápiás kezelések és a diagnosztikai részlegek.

December 11-ig nem látogatható a Hévízi Tófürdő

Fotó: 123rf.com

Nem elérhetők azonban a medencékben végzett kezelések, mint a súlyfürdő és a víz alatti gyógytorna, viszont kádfürdőben a gyógyvizes fürdőzés továbbra is rendelkezésre áll.

A Szent András Reumakórház több, ilyen jellegű létesítményhez hasonlóan, kormányzati rendelkezésre 106 ágyat tart fenn intenzív ápolásra nem szoruló covidos betegek ellátására – tudatta az önkormányzat.