BFZ-koncertélmény akár a Balatonon is

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 06. 12:41

Bár az augusztus még nem az aktív koncertszezon hónapja, a Budapesti Fesztiválzenekar rendhagyó módon több nyári programmal is készül közönségének Budapesten, a Balatonon vagy éppen a Dunakanyarban és egyéb vidéki helyszíneken.

A Budapesti Fesztiválzenekar online karanténestjei „Nyári Kamaraestek” néven születnek újjá augusztusban a zenekar óbudai próbatermében. Ezekre a koncertjeikre pedig – bár az élő, online közvetítés nem szűnik meg – már élő közönséget várnak!

De ha szeretnénk még egy kis élő zenét csempészni nyári programunkba a fővároson kívül, a Fesztiválzenekar miniformációi több ingyenes koncerttel is készülnek erre. Újra lesznek ingyenes térzenekoncertjeik Esztergomban, Biatorbágyon és Piliscsabán. Duóik és trióik többek között Schubert, Beethoven, Mozart, Chopin, Csajkovszkij és Bach műveivel készülnek. A kezdési időpontokról és programokról ITT olvashat.

A Budapesti Fesztiválzenekar miniformációi több ingyenes koncerttel is készülnek augusztusban, szerte az országban

Fotó: BFZ/Tooth Gabriella

Mint közleményükben írják, a zenekar folytatja ingyenes közösségi koncertjeit újabb gyönyörű helyszíneken, szerte az országban.

Barokk együttesük fellép az apró Balaton-felvidéki falu, Vászoly római katolikus templomában, majd a Dunakanyarba és a Balaton déli partjára is ellátogatnak: Kismaroson és Siófokon is zenélnek.

Folytatják zsinagógakoncertjeiket is három helyszínen: a klasszicista stílusú nagykanizsai, az elvarázsolt hangulatú bonyhádi, és a szépséges mátészalkai zsinagógába is ellátogatnak, melynek felújítását maga a hollywoodi filmsztár, Tony Curtis támogatta.