Biciklivel és csónakkal a Természet Operaházába

Forrás: MTI

 2016. július 13. 17:51

Pénteken kezdődik a háromnapos Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál. Szombaton és vasárnap a kulturális programok, koncertek helyszíneit biciklivel és csónakkal közelíthetik meg a látogatók.

Az elmúlt években Tour D'Opera néven megrendezett Tisza-tavi kerékpártúra az idén Természet Operaháza elnevezéssel háromnapos fesztivállá bővül, amely 24 helyszínen 320 fellépővel várja a közönséget. A fesztivál legnagyobb attrakciója a Tisza-tó és az egyes pontjain "elrejtett" és előadott kulturális programok – mondta Jakus Anita projektmenedzser az M1 csatornának.

Pénteken a TO'pera keretében egész napos programmal várják az érdeklődőket Tiszafüreden. A városházán a magyar történelem különböző korszakainak ruhaviseleteit bemutató, Kovács Yvette Alida díszlet- és jelmeztervező munkáiból válogatott jelmezkiállítás nyílik. Az érdeklődők találkozhatnak a Szolnoki Szigligeti Színház művészeivel. Az esti gálakoncerten Rost Andrea operaénekes adja elő a fesztivál és a Tisza-tó közös himnuszát, valamint fellép az ExperiDance Tánctársulat, Snétberger Ferenc gitárművész és a 100 Tagú Cigányzenekar is.

Fotó: operaofthenature.com

 

Szombaton a III. Tour D'Opera Tisza-tavi kerékpáros tókerülő túrán vehetnek részt az érdeklődők. A kerékpározók a 67 kilométeres távba beépített 10 pihenő során változatos kulturális élményekkel gazdagodhatnak. A legkisebb táv három kilométer, a leghosszabb pedig tíz kilométer, köztük 20-60 perces minikoncertek hallhatók. A fellépők között Vizin Viktória, Bretz Gábor és Szegedi Csaba operaénekes is megtalálható, de megjelennek különböző hangszerek mesterei is, köztük például Orosz Zoltán harmonikaművész.

Vasárnap a Boat D'Opera során az érdeklődők minikoncerteket hallgathatnak meg különleges helyszíneken, amelyeket – a tiszai hajósok világát megidézve –6-8 fős csónakokkal közelítenek majd meg.