Bilbao is népszerű turisztikai célpont lehet

Forrás: turizmus.com

 2018. január 01. 13:43

A svédek már eddig is rajongtak Spanyolországért, de most Baszkföldet is felfedezték.

Hosszú évekig a kikötők, az acélipar és a foci volt a fő vonzereje a baszkföldi Bilbaónak, de ma már legalább annyian látogatnak ide az egyik legrangosabb európai kortárs művészeti központ, illetve a gasztronómia miatt.

A turisták száma a jövőben még inkább növekedhet, mivel májusban új járatot indít ide Stockholmból a Norwegian. A svédek, és általában a skandinávok nagy Spanyolország-rajongók, sokuknak itt van a második otthona.

Csábító baszk város

Fotó: turizmus.com

Bilbao ugyanakkor nem az elsők között szerepelt úti céljaik között – legalábbis eddig. De a jövőben az itteni szállodák az eddiginél is élénkebb forgalomra számíthatnak, ahogyan az általában egy új légijárat premierjét követően szokásos.

A Norwegian május 2-án indítja ide új, heti kétszer közlekedő, közvetlen járatát az allatomresor.se svéd turisztikai hírportál szerint.

Az egymilliós Bilbao a Vizcayai-öböl élszaki részén fekszik. Egyik legerősebb turisztikai vonzereje a Frank Gehry által tervezett Guggenheim múzeum, de legalább ennyire látogatott a városhoz közel fekvő San Sebastian, amely nemcsak filmfesztiváljáról híres, de Michelin-csillagos éttermeiről is.

Az is várható, hogy az Athletico Bilbao meccsekre sokkal több svéd futball drukker száll majd repülőre, még az olyan találkozókra is, amikor nem skandináv klubcsapattal mérkőznek.

Az új vonal beiktatásával a Norwegian kilenc spanyol célállomásra repül, közvetlenül Stockholmból. Bilbao mellett a légitársaság közvetlen járatokkal bír Barcelona, ​​Madrid, Alicante, Malaga, Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura és Mallorca felé. 2018-ban új repülőgépekkel is gazdagítja flottáját a légitársaság - nyilatkozta az alltomresor.se-nek a Norwegian igazgatója.

Kapcsolódó cikkek