Billie Eilish is jön jövőre a Szigetre

Forrás: turizmus.com

 2022. december 01. 10:18

A Sziget fesztivál bejelentette a 2023-as év fellépőinek egy részét. Többek között korunk egyik legnagyobb sztárja, az Oscar-, Golden Globe-, és sokszoros Grammy-díjas Billie Eilish lép fel jövőre a fesztivál Nagyszínpadán, de itt lesz David Guetta, a Florence + the Machine és az Imagine Dragons is.

“Amikor felmerült a lehetősége, hogy Billie Eilish-t meg tudjuk hívni a jövő évi fesztiválra, olyan döntést kellett hoznunk, amit nagyon ritkán teszünk meg: egy nappal eltoltuk a Szigetet és most örömmel mondhatjuk, hogy az utóbbi évek talán legnagyobb sztárja a Sziget Nagyszínpadán lép fel 2023-ban” – jelentette be Kádár Tamás főszervező Billie Eilish fellépését és egyben azt, hogy a jövő évi fesztivál augusztus 10-én, csütörtökön kezdődik és 15-ig tart majd.

A most bejelentett nevek közül persze a Magyarországon most először látható Billie-n túl is van miből szemezgetni. Vannak, akik már korábban is adtak hatalmas koncertet a Szigeten, például a friss dalokkal visszatérő David Guetta, vagy a Florence + the Machine, akik nemrégiben jelentették meg a kritikusok által is elismert "Dance Fever" című albumot. Szintén új anyaggal érkezik majd az oxfordi legenda, a Foals és az Imagine Dragons is, és sokak örömére pótolja a tavaly betegség miatt lemondott első hazai fellépését Sam Fender.

sziget

A jövő évi fesztivál augusztus 10-én, csütörtökön kezdődik és 15-ig tart majd, hogy Billie Eilish, korunk egyik legnagyobb sztárja is felléphessen Budapesten

Fotó: Sziget Fesztivál

Emellett a Szigetet is érinti majd a One Direction zenekar feloszlása után szólókarrierbe kezdett énekes, Niall Horan első fesztiválturnéja. Az elektronikus szcéna aktuális sztárjai közül a Szigetre várjuk a Major Lazert (is) alapító Diplot és itt lesz Jamie xx, de érkezik majd a német elektronikus zene ikonikus alakja, Sven Väth is.

A nevek láttán tehát már most erősen kirajzolódik a Sziget zenei arculata, mint mindig: aktuális sztárok, nagy közönségkedvencek és feltörekvő, izgalmas előadók, a műfaji sokszínűség jegyében.

Íme felsorolva a most napvilágot látott első körös lista: Billie Eilish, David Guetta, Florence + the Machine, Imagine Dragons, Sam Fender, Niall Horan, YUNGBLUD, Foals, Diplo, Jamie xx, M83, Moderat, Sven Väth, Mimi Webb, Nothing But Thieves, Two Feet, Viagra Boys, Amyl And The Sniffers, 070 Shake, TV Girl, Dixon, Uncle Waffles, Frank Carter & The Rattlesnakes, Baby Queen, The Comet Is Coming, Easy Life, Youngr, Los Bitchos, Destroy Boys, Kelly Lee Owens (DJ set), Mall Grab, Partiboi69, Parra For Cuva, Jungle By Night, yuné pinku (DJ set) és Hannah Grae.