Bioételek anno és most

Forrás: turizmus.com

 2015. augusztus 30. 16:35

A szeptember 11-13. között zajló kulturális és gasztronómiai programcsokor keretében a legkülönfélébb műfajok mutatkoznak be a hajdúszoboszlói Szent István Parkban. Az első nap délutánján kerül sor a bioétkek és nedűk megszentelésére, majd koncertek és táncos vigadalom kezdődik, három napon át.

A 2014-es Év Borászával, Dúzsi Tamással szervezett beszélgetés bizonyára sok érdeklőt vonz. A táncháztól az ismeretterjesztő előadásig, a gyerekprogramoktól a latin ritmusokig mindent bevetnek a szervezők, hogy felhívják a figyelmet a háromnapos rendezvénysorozat fő témájára.

A boros események közül kiemelkedik a borfelismerő verseny, amelyet Domján Zsuzsanna vezet. Másnap délben kerül sor a Bioételek anno... című beszélgetésre a középkori ízvilágról.  A borélvezet alapja a címe a kezdőknek és haladóknak szóló előadásnak.

Mindhárom napon lesz ételkóstoló, bio termelők bemutatkozása, tradicionális magyar borvidékek seregszemléje, korabeli látványkonyha és főzőverseny, kézműves és kreatív gyermekfoglalkozások, és kinyit a Magyar Vöröskereszt segítségnyújtó, felvilágosító sátra is