Birtokba vehették a gyerekek a Garadna Grundot

Forrás: turizmus.com

 2021. július 09. 10:26

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. által fenntartott Lillafüredi Állami Erdei Vasút folyamatban levő nagyfelújításának részeként a garadnai végállomás környezete is átfogó fejlesztést kapott.

Garadna Grund fantázianévvel új, tematikus játszótér épült a legkisebbek számára, akik az önfeledt játék mellett tudásukat is bővíthetik az erdő állatait és a kisvasút járműveit mintázó játékokon keresztül. Szórakozva tanulni a legkisebbeknek is – ez lehetne a mottója az új játszótérnek.

Az erdei xilofon, a mókuslabirintus, az állatos magasságmérő mind olyan elem, amely egy átlagos játszótéren nem található meg, de állatos szelfipont mellett is csak Garadnán készíthető fotó, mint ahogyan Mk48-as mozdonyt mintázó játszótéri kisvonat is kizárólag itt vezethető.

Szórakozva tanulni a legkisebbeknek is – ez lehetne a mottója az új játszótérnek

Fotó: ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt.

Az új játszóteret július elején vehették birtokba a kicsik. A garadnai végállomás környezetének fejlesztése Magyarország Kormányának támogatásából, a Lillafüredi Állami Erdei Vasút rekonstrukciójának részeként valósult meg, mintegy 60 millió forintból.

Az új játszótér mellett rendezvények lebonyolítására alkalmas erdei színpadot alakítottak ki, és új közösségi tereket, szalonnasütőket hoztak létre. A kisvasút átfogó korszerűsítése várhatóan 2022 nyarára fejeződik be.