Biztonsági okokból fizetős lett Poroszló kedvelt szabadstrandja

Forrás: turizmus.com

 2021. július 14. 09:11

Július 7. óta már csak belépőjegy váltásával látogatható a Tisza-tó korábban egyetlen ingyenes szabadstrandja, mert az elmúlt időszakban egyre több biztonsági probléma lépett fel – olvasható az ilovetiszato.hu oldalon.

A cikk idézi Görbe Róbertet, a strand üzemeltetőjét, aki elmondta, hogy a látogatóik érdekében kellett meghozniuk ezt a döntést. A belépőjegy árát a biztonság megerősítésére fogják fordítani.

„A strand az elmúlt két évtizedben mindig ingyenes volt, és szerettük volna, ha ez továbbra is így marad. Miután a tó többi strandjára belépőjegyet kellett váltani, úgy a miénkre továbbra sem kellett, de sajnos az ingyenességet sokan nem becsülték meg” – fejtette ki Görbe Róbert.

Poroszló kedvelt szabadstarndját 2019-ben újították fel

Fotó: turizmus.com/Mentusz Károly

Az üzemeltető a döntés legfőbb okának azt tartja, hogy az elmúlt hetekben megnövekedett a lopások száma, többen nem tartották be a házirendet, és ezek miatt egyre több lett a hasonló atrocitás, volt, hogy rendőrt kellett hívniuk.

A strand területét körbekordonozták, s a belépők bevételét a biztonságra és az infrastruktúrára, a vendégek kényelmére fogják fordítani, ráadásul a most bevezetett intézkedésekkel könnyebben be tudják tartani az ÁNTSZ jelenlegi létszámkorlátozási szabályait is – emelte ki Görbe Norbert, s hozzátette, hogy több család üdvözölte a bevezetett intézkedéseket.

Napágyak a strandon a 2019-es felújítás után

Fotó: turizmus.com/Mentusz Károly

A poroszlói szabadstrand a tó egyik legkisebb strandja, ami szintén részt vett az MTÜ által támogatott strandfejlesztésben, amelyről 2019 augusztusában adtunk hírt.

Az üzemeltető a jövőben is szeretné megtartani a strand családias légkörét, hangsúlyozta, hogy a helyi lakosok számára továbbra is ingyenesen látogatható a strand.