Biztonsági tudnivalók az Ausztriába készülőknek

Forrás: turizmus.com

 2020. május 22. 15:55

A turizmus újraindulására készülve az Österreich Werbung magyar nyelven is összegyűjtötte azokat a tudnivalókat, amelyek a nyaralás biztonságos eltöltéséhez szükségesek.

Ausztria egy hét múlva a turizmus újraindításának második szakaszához érkezik. Május 15. óta nyitva vannak a vendéglátóhelyek, és 29-én megnyitnak a szálláshelyek, a szabadidős létesítmények és az egyéb turisztikai attrakciók is.

Az osztrák kormány tájékoztatása szerint folynak a tárgyalások a határok kölcsönös megnyitásáról a szomszédos országokkal. Egy mai döntés értelmében negatív koronavírusteszt birtokában osztrák állampolgárok beléphetnek Magyarország területére, és ez fordítva is igaz. Ez az osztrák médiában már többször is említett júniusra datált határnyitás egyik előjele lehet – tájékoztat az Österreich Webung legfrissebb hírleve.

Az austria.info weboldalon minden szükséges információt megtalálnak az utazni készülők

Fotó: ÖW

Egyre többen vágyakoznak a nyaralásra, elkezdtek tervezgetni, ugyanakkor átalakultak a preferenciák. Idén az üdülési döntés meghozatalának egyik legfontosabb szempontjává a biztonság vált.

Ausztria mindent megtesz annak érdekében, hogy az egyik legbiztonságosabb üdülési célpont legyen – írták.

A tervek szerint július 1-jétől hetente 65 000 szállodai és éttermi dolgozót tesztel majd rendszeresen az állam, hogy a vendégek még nagyobb biztonságban érezhessék magukat.

Az Österreich Werbung ezen az oldalon összegyűjtötte azokat a biztonsági tudnivalókat és viselkedési szabályokat, amelyek a szálláshelyek, éttermek, múzeumok, fürdők stb. látogatásával kapcsolatban a legfontosabbak.