Az egykori Csepel Műveket is megmutatták az Idegenvezetők Világnapján

Forrás: turizmus.com

 2024. február 28. 14:47

A BKIK célja az Idegenvezetők Világnapja alkalmából szervezett turisztikai programsorozattal idén is az volt, hogy kézzelfoghatóvá tegye a belföldi turizmus lehetőségeit a közel ötezer résztvevő számára.

Február 21–25. között tematikus séták, tárlatvezetések, épületbejárások, múzeumlátogatások indultak Budapest különböző pontjain. Az Idegenvezetők Világnapja alkalmából a főváros idegenvezetői évről évre ingyenes vagy kedvezményes városvezetésekre invitálják az érdeklődőket. A programsorozathoz több mint 20 éve a BKIK Kereskedelmi Tagozata és idegenvezetői is csatlakoztak.

Idén a BKIK által szervezett 120 gyalogos túrán több mint kétezren vettek részt, míg a további 25 buszos és kilenc hajós városnéző program, valamint a négy helytörténeti villamosjárat mintegy kétezer turistát vonzott, így összesen közel ötezer résztvevő ismerhette meg a főváros és környéke nevezetességeit – közölte a kamara.

A programban részt vettek vidéki települések is, így voltak vezetett séták Érden, Gödöllőn, Vácon és Noszvajon is.

A BKIK több mint 150 programot szervezett az idei Idegenvezetők Világnapja alkalmából

Fotó: 123rf.com

A BKIK minden évben bemutat valamilyen kereskedelmi vagy ipartörténeti különlegességet is. Idén a Csepel Művek egykori területére vezettek túrát, ahol többek között a Bubi kerékpárok gyártási titkaiba pillanthattak be a résztvevők.

A kamara a városnéző túrák vezetésébe bevonta az idegenforgalmi szakembereket képző intézményeket is, így a BKSZC Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum, a BGSZC Pesterzsébeti Technikum, a BZSH Külkereskedelmi Technikum, a FOCUS Szakképző Iskola, Technikum és Oktatóközpont, valamint a SZÁMALK-Szalézi Technikum és Szakgimnázium szakoktatóit és tanulóit is, akik a turizmus-vendéglátás szektor szakember-utánpótlásáról gondoskodnak.

A tanárok az oktatási módszerekkel ismertették meg az érdeklődőket, a tanulók pedig bemutatták intézményeiket, majd lehetőségük nyílt kipróbálni magukat idegenvezetői szerepben egy-egy vezetett túrán is.