Bled nemet mond a tömegturizmusra

Forrás: MTI

 2017. december 24. 16:22

Fejlesztési program indul a népszerű szlovén üdülőhelyen, hogy enyhüljön az évi egymillió turista által okozott terhelés.

Elkerülő utak, parkolóházak építésével, a településre érkezők jobb tájékoztatásával akarja a turisták özönét csökkenteni a magyarok által is közkedvelt szlovéniai üdülőhely, Bled idegenforgalmi szövetségének új vezetője.

Tomaza Roglja újonnan megválasztott elnök, aki január elsejétől veszi át a szervezet vezetését, új stratégiát akar elfogadtatni annak érdekében, hogy az alig hétezer fős települést ne fojtsa meg az évi mintegy egymillió látogató. A szállodák még karácsonykor és újévkor is teltházzal működnek - mondta.

Hozzátette: ezért új stratégiát fogadnak el és a következő nyolc évben különböző fejlesztéseket valósítanak meg: új utakat és parkolóházakat építenek, valamint szabályozzák a Bledi-tó körüli sétány forgalmát.

Bled

Fotó: pixabay

Rogljan jelezte: az építkezések alatt nagyobb figyelmet fordítanak a turisták tájékoztatására és sokkal több biztonsági őrt alkalmaznak majd. Szavai szerint Bledet a minőségi turizmus irányába akarják mozdítani, amihez sok időre lesz szükség.

Bled néhány szegmenségben már így is kiváló idegenforgalmi helyszín, egyedülálló természet veszi körül és hagyományai, valamint történelme is kiemelkedővé teszi - húzta alá. Úgy vélte, a szolgáltatások is magas színvonalúak, ugyanakkor hozzátette: vigyázni kell, hogy a fejlesztések ne vezessenek az elit turizmus irányába.

"Senkit nem akarunk kizárni, mindenkit szeretettel látunk, de a városnak korlátoltak a lehetőségei és nem alkalmas a tömegturizmusra" - hangsúlyozta. A Bledi-tó Szlovénia második legnagyobb tava a Júliai-Alpokban, festői környezetben, hegyekkel körülvéve.

Kapcsolódó cikkek

Szlovénia zöldre hangolva

2017. április 11.