Bocsánatot kért, megúszta a thaiföldi börtönt a turista

Forrás: turizmus.com

 2020. október 10. 17:56

A thaiföldi Sea View Resort nevű szálloda feljelentette volt vendégét, mert az negatív véleményt tett közzé a hotelről a tartózkodása után a Tripadvisoron.

Wesley Barnes őrizetbe is került, a büntetőeljárás során pedig két év börtön fenyegette a sajátos helyi törvények miatt.

Az esetről itt írtunk. A Spabook.net Richard Barrow Thaiföld-szakértő, utazási szakíró twitter oldaláról tájékozódva most azt írja, az amerikai turista végül megúszta a börtönt, ugyanis a helyi rendőrség közreműködésével tető alá hozott békéltető eljárás során elismerte a hibáját, és hivatalos formában bocsánatot kért a szállodától. A közzétett nyilatkozat szabad fordításban így hangzik:

„Én, Barnes úr, sajnálom, hogy hamis értékelést tettem közzé a szállodáról. Az általam írt megjegyzések megalapozatlanok voltak, és a hanyag viselkedésemen alapultak. Elismerem a hibámat és elnézést kérek a szállodától.”

Hajók a thaiföldi Phangnga-öbölben. Azt már nem tudjuk meg, hogy valóban történt-e rágalmazás

Fotó: Pixabay

Magyar szemmel nézve abszurd, hogy egy negatív komment miatt valakit lecsuknak és kivizsgálják az ügyet, de a helyi szabályok szerint ez teljesen jogszerűen történt – írja a Spabook.net.