Boldogság-kampányok sorozatával vonzza az osztrákokat az MTÜ

Forrás: MTÜ

 2016. június 06. 15:21

Tavasz eleje óta egymást érik a Magyar Turisztikai Ügynökség forgalomélénkítő- és imázserősítő kampányai a szomszédos Ausztriában.

Május végén ért véget a nyugat-magyarországi fürdővárosok forgalmát élénkítő online- és kültéri akciósorozat. Ezt követően június 1-től indult el a balatoni nyári ajánlatokat népszerűsítő kampány. Az akciók szakmai partnerekkel közösen kerültek megtervezésre és lebonyolításra, médiapartnerek pedig Ausztria legnagyobb portálcsaládjához tartozó wetter.at és a piacvezető Infocreen kültéri média- és reklámszolgáltatók. Márciusban a hévízi szolgáltatókkal, áprilisban pedig egy sárvári szállodával volt közös kampánya az MTÜ-nak Ausztriában.

A KSH legfrissebb adatai alapján a kommunikáció aktivitás mérhető eredményt hozott: az első negyedévben 24%-al nőtt az osztrák vendégforgalom Hévízen. Az egymást követő és üzenetükben egymásra épülő kampányok pozitív tartalmú vizuális elemei a "Magyarországon megélhető boldogság-pillanatok" headline alatt futnak, amelyek német nyelven áthallásos jelentéstartalmuk és játékos üzenetük miatt egyaránt szolgálják az imázsépítést és forgalomgenerálást. A tavaszi és nyár elejei kampányok milliós nagyságú célcsoportba tartozó potenciális turistát érnek el Ausztriában.

Az ausztriai külképviselet további aktivitásairól beszámoló ITT

 

Kültéri boldogságpillanat-kampány egy bécsi villamoson