Bombayi tour operatorok szerettek bele Budapestbe

Szerző: Révész Róbert

Forrás: turizmus.com

 2019. október 15. 18:09

A 15 milliós indiai város top 10 utazási irodai szakemberének Írországot és Dél- Afrikát is felajánlották, de ők Budapestet választották idei tanulmányútjuk célpontjának.

Az indiai turisztikai szakemberek a Budapest Airport és az Emirates légitársaság Indiáért és Nepálért felelős regionális központjának példaértékű közreműködésével érkeztek a magyar fővárosba, hogy megismerhessék attrakcióit és kínálatát.

A négynapos városlátogatás mellett egy szakmai workshopra is hivatalosak voltak október 15-én, amelyen a New York Palace Hotelben találkoztak potenciális magyar partnerekkel, összesen 11 helyi cég képviselőjével, akik között szálláshelyek, éttermek, DMC és budapesti attrakciók, programgazdák is voltak. Az eseményt a Pr in Hungary szervezte.

Az indiai vendégek a New York Palace hotelben Ritter Máté házigazdával

Fotó: turizmus.com

A szakmai workshopot Ritter Máté, a Budapest Airport, járatfejlesztési menedzsere nyitotta meg és zárta le az esemény végén.

Indiai részről a csoportot Essa Sulaiman Ahmad, az Emirates légitársaság Indiáért és Nepálért felelős központjának alelnöke kísérte el. Mint tőle megtudtuk, a légitársaság kilenc desztinációba repül Indián belül Dubajból. 42 irodával rendelkeznek a milliárdos lakosságszámú ázsiai országban, és a helyi 1200 munkatársuk (melybe a 700 alkalmazottal működő Emirates call center nem tartozik bele!)  munkájának eredményeként 90% fölötti töltéssel üzemeltetik a járatokat, mely az elmúlt évben 1,4 milliárd USD értékű bevételt jelentett a jegyeladásokból.

Jelenleg napi öt járatuk közlekedik Dubaj és Bombay között – melyből négy Boeing 777-essel, egy pedig A380-assal megy – de elmondása szerint akár duplájára is emelhetnék a kapacitást, mert a piac bőven elbírná.

A magyar partnerek között a Gundel is bemutatkozott kínálatával

Fotó: turizmus.com

A szakmai adatokon kívül Essa Sulaiman Ahmad azt is elárulta, hogy a tour operátorokat valósággal elvarázsolta fővárosunk. Ő személyesen biztos abban, hogy ez az út további csoportokat fog jelenteni Indiából, növelve a Magyarországra utazók számát.

A csoport vízumkérelmének gyors és hatékony elbírálásában Magyarország Mumbai Főkonzulátusa kiemelt segítséget adott.