Bor, dal, asszony és csárdás az Oroszlános udvarban

Forrás: turizmus.com

 2018. július 19. 14:46

A budai Vár Oroszlános udvarában augusztus 3–5. között hatodik alkalommal rendezik meg a Budavári Palotakoncerteket.

A rendezvény megálmodói, Vadász Dániel és Nacsa Olivér 2013-ban azzal az a céllal hozták létre az első operettgálát a Várban, hogy a színházi évad nyári csöndjét megtörjék és az impozáns környezetnek köszönhetően a lehető legtöbb emberhez eljuttassák a ma már hungarikumként jegyzett magyar operett műfaját. A magyar operett világmárka lett, ez a budapesti operettfesztivál pedig nemcsak új helyszínt ad nyárra a műfajnak, hanem ennek első számú presztízs rendezvénye lett a Budavári Palota Oroszlános udvarán.

Augusztus 3-án és 4-én a Budapesti Operettszínház művészei operettgálaestet tartanak Bor, dal, asszony címmel, amelynek rendezője és koreográfusa: Lőcsei Jenő Érdemes művész, Liszt Ferenc-díjas táncművész, koreográfus.

Bor, dal, asszony címmel adnak gálaestet az operettszínház művészei

Fotó: Gordon Eszter

A Budavári Palotakoncertekhez tavaly csatlakozott a Magyar Nemzeti Táncegyüttes. A társulat idén Észak-Amerikában, Kanadában és Európában már számos helyen óriási sikerrel mutatta be a Csárdás! – A Kelet tangója című műsorukat. A szerelmi háromszög-történetet a néptánc és a népzene nyelvén feldolgozó darab (augusztus 5-én lesz műsoron) rendezője és koreográfusa a Kossuth-díjas Zsuráfszky Zoltán.

Csárdás! – A Kelet tangója a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásában

Fotó: Dusa Gábor

 

Kapcsolódó cikkek

Kálmán Imrére emlékeznek

2017. október 22.