Bor, mámor, Bénye

Forrás: turizmus.com

 2015. április 06. 12:09

Elsősorban belföldi turistákat várnak augusztus 16-18. között a Bor, mámor. Bénye fesztiválra, de a környező országokból is bizonyára sokan érkeznek Erdőbényére, ahol Tokaj-Hegyalja legjobb nedűi, éttermei és kézműves mesterei, valamint koncertek várják a vendégeket.

Az augusztus 20-át megelőző hétvégén mindenki számára nyitottak a helyi borászok kertjei, ahol nem csak kitűnő borokat kóstolhatnak az ide látogatók, de világzenei és jazzkoncerteket és előadásokat hallgathatnak, kiállításokat nézhetnek. A falu piacterén lévő vásárban helyi kézműves mesterek zempléni finomságokat és termékeket kínálnak.

A szervezők számos programmal várják a legkisebbeket is..
A zempléni ízeket a környék legjobb éttermei prezentálják, köztük az Anyukám mondta, a Sárga Borház Étterem, Ős Kaján Restaurant , az Oroszlános Borvendéglő vagy a Magita Étterem, Gonda Sajtműhely, Bényei Fogadó, Castrum Boldua, Erdőfénye Kastélyszálló, Rókabérc Vadászház, Grillbolygó, Ízbolygó, Carpe Diem Teaház
Érdekes programnak ígérkezik az: Erdőbénye építész szemmel / a tokaji pincék titkai / című túra,  valamint a madárlesek és a dűlőbarangolások is.