Bor, mámor, Duna

Forrás: MT Zrt.

 2015. szeptember 09. 14:30

Az őszi szezonban is tovább folytatódnak a Magyar Turizmus Zrt. kitelepülései. A szüreti fesztiválszezon nyitóeseményének számít a Budapest és Környéke Régióban a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál, amelyen ezúttal is képviseltette magát a nemzeti turisztikai marketingszervezet.

Idén 26. alkalommal rendezték meg a vidám kora őszi ünnepséget a hajdan szőlőtermesztéséről és máig virágzó pincészeteiről híressé vált dél-budai városrészben, így szeptember első hétvégéjén a gasztronómia és a borkultúra élvezete uralta Budafok-Tétény utcáit és tereit. Az MT Zrt. Budapest-Közép-Dunavidék Regionális Marketing Igazgatósága 18 négyzetméteres sátorral és számos, a fővárost és környékét bemutató programajánlattal várta a fesztiválra érkezőket. A kisgyermekes családoktól a senior korosztályig egyaránt számos érdeklődő kereste fel az MT Zrt. sátrát, ahol – a régiós kínálat jellegzetességei, súlypontjai mellett – kiemelkedően részletes tájékoztatást kaphattak a látogatók a Szigetszentmiklós és Térsége TDM szervezet által szervezett őszi sétahajó-kirándulásokról, hajós városnézésekről, szigetkerülő vízitúrákról, mindezt némi interaktív logikai játék, fejtörő kíséretében.

Az említett hajós programok népszerűségének is köszönhető, hogy a Ráckeve-Soroksári Kis-Duna-ág turisztikai kínálata iránt az utóbbi időszakban rendkívüli mértékben megnőtt a budapesti közönség érdeklődése. Az érdeklődők körében továbbra is igen népszerű az utóbbi évek nagyszabású budapesti turisztikai fejlesztéseit bemutató kiadvány, valamint a „13+1 hétvége Budapest Környékén” című füzet is, amely konkrét programokat is ajánl Budapest környékéről. A kerékpárosok is ez utóbbi kiadványt vitték legszívesebben. Általánosságban nagyon pozitívan értékelte a közönség, hogy ezen a fesztiválon külön stand működik a turisztikai információt, környékbeli programlehetőségeket igénylő látogatók számára is.