Bor, mámor, Ráckeve

Forrás: turizmus.com

 2021. június 30. 10:44

Országosan is egyedülálló, nemzetiségi ételkülönlegességekkel, neves pincészetek boraival ízesített kulturális fesztivált és gasztronómiai napokat rendez a Budapesttől mindössze 40 kilométerre található Ráckeve önkormányzata július 9–11. között.

A KeveFeszt 21-re a történelmi kisváros idegenforgalmi látványosságának, a Csónakos piacnak is helyet adó mesés környezetben, a Duna-parti sétányon kerül sor – hangzott a rendezvény sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Mint Vereckei Zoltán polgármester elmondta: az 1440-ben, a Csepel-szigeten, a török elől Magyarországra menekült szerbek által alapított város gyönyörű természeti környezettel, több országos jelentőségű műemlékkel bír, emellett számos kulturális fesztivállal is büszkélkedhet, amelyről a 2010-ben elnyert Kultúra Magyar Városa cím is árulkodik.

A Kultúra és a gasztronómia lesz a főszereplője a KeveFeszt 21 programjainak Ráckevén

Fotó: Ráckeve önkormányzata


A Kárpát-medencei összetartozás szép üzenetét hordozó rendezvényen egyedülállóan és reprezentatívan az ország összes jegyzett nemzetisége egyszerre képviselteti magát.

Lesz bolgár, görög, horvát, lengyel, német, örmény, roma, román, ruszin, szerb, szlovák, szlovén, ukrán tánc, táncház, zene, ének, színház, két színpadon összesen 24 előadás, s hogy nem csak kulturális, hanem valóságos csemegék is legyenek, arról a nemzetiségi konyhák gondoskodnak.

A különleges ízekre vágyók 24-féle speciális ételt kóstolhatnak, valamint 13 neves hazai borászat termékeit, szlovák söröket, különleges kávékat s minőségi pálinkákat.

A rendezvény Mága Zoltán és a Budapesti Gipsy Virtuózok koncertjével nyílik pénteken, amelyet szombaton és vasárnap egész napos fergeteges előadássorozat követ olyan esti sztárfellépőkkel, mint Herczku Ági és Básits Bránka.

A rendezvény fővédnöke Kövér László házelnök.

További részletek a https://www.facebook.com/kevefeszt oldalon találhatók.