Borangolás pincéről-pincére Miskolcon

Forrás: turizmus.com

 2019. május 09. 14:52

Miskolc legnagyobb borgasztronómiai fesztiválja, a VIII. Avasi Borangolás zenei és kulturális programokkal, pódiumbeszélgetésekkel, kézműves foglalkozásokkal, borászokkal várja az érdeklődőket május 9–11. között.

A rendezvény szakmai programokkal kezdődik. Május 9-én rendezik meg a Miskolc Város Bora borversenyt, melynek a héten átadott Avasi Bortanya ad otthon. Az Avasi Présháznál nyilvános borházasítási borversenyt tartanak a Bükki Borvidék borászainak boraiból, és lesznek előadások és borkóstolók is.

Május 10-én és 11-én ismét életre kelnek az avasi pincesorok, a Kisavastól a Nagyavasig nyitnak a pincék és borházak, közel 70 helyi gazda és országosan ismert borász kínálatával. A fesztivál három útvonalán számos gasztroműhely biztosítja a kulináris élményeket és lesznek gasztroshow-k is, ahol olyan sztárséfek, mint Bernáth József, Pauli Zoltán, Dudás Szabolcs vagy Pataky Péter helyben készítik el a Borangolásra megálmodott fogásaikat.

A borangolók pincéről pincére járva számos helyen találkozhatnak majd utcazenészekkel, előadókkal, zenekarokkal. A Kisavason felállított Miskolc Motors Jazz színpadnál a jazz és swing kedvelői szórakozhatnak többek között. A Nagyavason idén először várja nagyszínpad az érdeklődőket.

Hangulatkép az Avasi Borangolóról

Fotó: turizmus.com

Az Avasi Bormúzeum is megtelik élettel, és a fesztivál egyik legkülönlegesebb helyszínén, az avasi református templomban is várják a zenekedvelőket. Akit inkább a próza érdekel, azok pódiumbeszélgetéseken vehetnek részt az Avasi Cellariumban.

A gyerekeket kézműves foglalkozások és egy hat állomásból álló Bandukoló túra várja, ami egy matricagyűjtő kaland, izgalmas játékokkal, jutalom szörppel és a végén meglepetés ajándékkal.

A fesztivál minden programja ingyenes.

Kapcsolódó cikkek