Borfesztivál lesz az Erzsébetligetben

Forrás: turizmus.com

 2018. július 27. 11:51

A Budapest XVI. kerületében található Erzsébetligetben nyárzáró borfesztivált rendeznek augusztus legvégén.

A Vingardium Borliget augusztus 31. – szeptember 1. között közel 30 pincészettel, gasztronómiai kiállítókkal, rengeteg programmal és koncertekkel várja a vendégeket a XVI. kerületi Erzsébetligetben. Fellép többek között a Budapest Bár, a Random Trip és a Mary Popkids.

A borfesztivál helyszíne idén a régi és mégis új, hiszen a nyáron megújul az Erzsébetliget központi része. A Vingardium Borliget látogatói próbálhatják ki elsőként az újjávarázsolt teret.

 

A Borligetben egy hétvége alatt szinte az összes borvidéket végigkóstolhatjuk, hiszen körülbelül 30 borászati kiállító mutatkozik be a fesztiválon az ország minden tájáról.

A zenei kínálatot idén is a sokszínűség jellemzi. A délutáni függőágyban borozgatáshoz blues zene jár, estére pedig megtelik a tér, és fergeteges buli hangulat várható. Szombaton a belvárosi klubokban nagy sikerrel működő kezdeményezés, az Open Mic érkezik a fesztiválra.

A gasztroudvarban idén is a finomságok tárháza vonul fel. Idén is lesz öko tematikájú játékpark, kézműves asztalok, valamint számos társasjátékkal játszhatnak a nagyobbak a Játszóház projekt közreműködésével.

A rendezvényre ingyenes Ikarus nosztalgiajárat indul az Örs vezér teréről, lesz borkurzus sommelier-k vezetésével és élményfestés is.