Borjurta, bejglisütő verseny és Luca-napi utcabál a váci Főtéren

Forrás: turizmus.com

 2015. december 02. 16:45

Vác egész évben számos látnivalót és élményt tartogat: a Téli Ünnepi Napok a Madách Imre Művelődési Központban, valamint és a főtéri rendezvények az év utolsó hónapjában is érdekes programokkal és élményekkel szolgálnak.

December 4-én a gyerekek az adventi vásár helyszínén, a Főtéren várják majd az ajándékosztó Mikulást, másnap este Mikulásparty veszi kezdetét a nagyobbak számára, december 12-én pedig Luca napi utcabál. A kisebbeket az állatsimogató, a kézműves foglalkozás és a karácsonyfa díszítő verseny köti majd le.

 

Az idei év újdonsága a téren felállított betlehemi jászol, amelyet december 8-án Beer Miklós megyéspüspök szentel meg.

Már sokan készülnek a december 12-i, kóstolással egybekötött bejglisütő versenyre, a Vendégvárók Váci Egyesületének szervezésében. A Curia Borház előtt található Borjurta már felállítása óta nagyon népszerű, a hűvös szeles időben sokan beülnek egy-egy pohár forralt borra meg zsíros kenyérre, de a bababor (fűszerezett, forró almalé) is kedvelt, az autóval érkezők és a gyerekek körében.

Hogy ki, miképpen fűszerezi a forralt bort, arról az év utolsó előtti napján győződhetnek meg azok az érdeklődők, akik eljönnek a Curia Borház forraltbor főző versenyére.

A betlehemes előadások és a szilveszteri mulatság helyszíne ugyancsak a város központja lesz.

A művelődési házban zenés színdarabok, meseműsorok és koncertek várják a nagyérdeműt. Az újévi hangversenyt a Váci Szimfonikus Zenekar és neves énekesek előadásában rendezik meg, január 16-án.

A Téli Ünnepi Napok januári és februári műsortervét számos egyéb kulturális program gazdagítja. Idén ismét megrendezik a Téli Tárlatot, amely Vác és környéke hivatásos képző- és fotóművészeinek hagyományos bemutatkozása.