Borkereső játékokat szerveznek a Balatonon

Forrás: turizmus.com

 2017. október 05. 10:13

Október 15-ig, több balatoni pincében is ingyen lehet borokat kóstolni, de érdemes látogatni a balatoni látványosságokat is, ugyanis szobrok talapzatán, kilátók lábánál és múzeumok bejáratánál borkülönlegességeket érő vouchereket rejtettek el.

A boros kincsvadászat a Balaton több pontján, Alsóörsön, Siófokon, Balatonföldváron, Sümegen és Balatongyörökön zajlik. Az értékes borvouchereket a balatoni bor népszerűsítésére rejtették el egy-egy turisztikai látványosság közelében, illetve hogy kedvet csináljanak a kirándulóknak ahhoz, hogy a kevésbé ismert, de figyelemre méltó nevezetességeket is felkeressék.

Az akciót a Nyitott Balaton elnevezésű kampány keretén belül szervezik. A rendezvénysorozat középpontjában a balatoni borok, ételek, és az aktív programok állnak. A balatoni borokból ezen a hétvégén Budapestre is ellátogatnak, a Sütnicake – sütemény és torta fesztiválon, a Gellért hotelben tartanak a helyi borokból ingyenes  kóstolót. Október 15-ig ezen felül számos szüreti fesztiválon tart több borospince is ingyenes borkóstolót azoknak, akik a Nyitott Balaton weboldaláról letöltik az ehhez szükséges kuponlapot.

A Balaton őszi slágere a bor köré szerveződik

Fotó: IloveBalaton

A pincészeteknek nemcsak bort kell készíteniük, hanem el is kell adniuk, meg kell ismertetniük a közönséggel. Ehhez kell a borturizmus – mondta Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke. – Ugyanakkor az akció célja felhívni a figyelmet arra, hogy a Balaton Régió nemcsak a nyári időszakban jelenthet vonzó úti célt a turistáknak. A boros programok, pincelátogatások, szüreti fesztiválok kiváló programlehetőséget nyújtanak mindenki számára. A programokról a Nyitott Balaton közösségi oldalán és a www.nyitottbalaton.hu weboldalon kaphat részletes információt.

Kapcsolódó cikkek