Borkóstoló cívis módra

Forrás: turizmus.com

 2021. április 30. 16:38

Évek óta viszi Debrecen jó hírnevét a PR in Hungary csapata, aki partnerével, a VisitDebrecennel online borkóstolót tartott a sajtó számára „Debrecen Város Bora” legjobbjaból.

Az online esemény házigazdái, Gődény Gábor, a VisitDebrecen dizívióvezetője és Erdei Nóra, a VisitDebrecen PR és közösségi menedzsere voltak, akik nem a megszokott módon jelentkeztek be. Gábor a nagyerdei víztorony lélegzetelállító panorámájából, Nóra pedig az újonnan megnyílt Tourinform-iroda modern környezetéből köszöntötte a sajtó képviselőit.

Az eseményt megelőzően igazi gourmet ajándékcsomagot juttattak el a szervezők a vendégeknek, melyben Debrecen Város Borának 4 csúcstétele szerepelt: a Degenfeld Birtok Furmint pezsgője, Szőke Mátyás prémium fehérbora, a  Chardonnay,  továbbá a Koch borászat Villányi Franc-ja, mint a prémium vörös, valamit a kiváló desszertbor, a Holdvölgy Szamorodni. Emellett ínyenc sajttál is lapult a csomagban, melyek kifejezetten a borokhoz lettek igazítva.

Debrecen Váváros Borának tételei 2020-ban

Fotó: debrecen.hu

Térey János: Boldogh-ház, Kétmalom utca ­– Egy cívis vallomásai című könyv meglepetés volt a résztvevőnek, benne egy-egy személyre szóló ajánlással.

A meglepetések sora itt nem ért véget, ugyanis a kóstolóra becsatlakozott Jójárt Gergő is, a Holdvölgy Pincészet birtokigazgatója, aki elmesélte a városhoz fűződő élményeit, továbbá elárulta, hogy milyen érzés volt a  Debrecen Város Bora díjat elnyerni 2020-ban.

Közös koccintás a sajtó képviselőivel

Fotó: PR in Hungary Kft.

A tervek szerint idén a Debrecziner Gourmet Fesztivál, valamint a Debreceni Bor- és Jazznapok augusztusban, a Zamat Fesztivál ősszel kerül megrendezésre, ahová minden érdeklődőt sok szeretettel várnak a szervezők. A rendezvényeken lehetőségük lesz az érdeklődőknek a Debrecen Város Bora minden tételét megkóstolni vagy hazavinni emlékbe a cívisvárosból.

Évközben is rengeteg programlehetőséget kínál a város. A tavaly átadott, szinte még érintetlen Aquaticum Strand vizes élményei, a Debreceni Állatkert újszülöttjei és a történelmi belváros ikonikus épületei életre szóló kikapcsolódást nyújtanak kicsiknek, nagyoknak egyaránt.

A jövő héten véleményvezéreket „látnak vendégül Debrecenben” a szervezők.